‘Rekabet’ filmi tenis dünyasının süperstarından ilham almış

Luca Guadagnino’nun yönettiği, Zendaya'nın başrolünde yer aldığı tenis filmi ‘Rekabet’ gerçek bir hikayeye dayanıyor. En azından bazı temel yönleriyle... Senarist Justin Kuritzkes, Federer'in eşi Mirka Federer'den ilham almış.

Kültür Sanat 29 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

‘Beni Adımla Çağır/Call Me By Your Name’ filminin yönetmeni Luca Guadagnino’nun yönettiği ‘Rekabet’ nihayet vizyonda. Zendaya’nın yıldız tenisçi Tashi Duncan rolünü canlandırdığı film üç tenis oyuncusu arasındaki bir aşk üçgenine odaklanıyor.

Kadrosunda ‘West Side Story’den Mike Faist ve ‘The Crown’dan Josh O’Connor’un da yer aldığı filme gelen ilk eleştiriler olumlu. Özellikle önceki rollerinden farklı bir karakterle izleyicilerin karşısına çıkan Zendaya’nın performansı eleştirmenler ve seyircilerden iyi yorumlar alıyor. Zendaya, başarılı bir tenisçiyken ayak bileğinden sakatlandıktan sonra sporu bırakmak zorunda kalan ve kendisi gibi tenisçi olan eşi Art’ın antrenörlüğünü üstlenen Tashi’yi canlandırıyor.

Zendaya tenis yıldızı Tashi Duncan rolünde.

Senarist Justin Kuritzkes filmin ilk tohumlarını 2018 ABD Açık tenis turnuvasında Japon tenisçi Naomi Osaka’nın dünyanın en önemli tenisçilerinden Serena Williams’ı yendiği maçı izlerken tenisin ne kadar sinematografik olduğunu fark ederek atmış. Ancak yaslandığı başla ilham kaynakları da var.

Zendaya’nın canlandırdığı karakterin sakatlığı ve eşinin antrenörü haline gelmesi tenis sevenlere birini anımsatacaktır: Dünyanın en önemli tenisçilerinden Roger Federer’in eşi Mirka Federer’i. Senarist Kuritzkes de Tashi karakterinin Federer’in eşi Mirka Federer ile pek çok ortak noktası olduğunu açıkladı.

Mirka Federer 2019’da eşi Roger Federer’in maçını izlerken.

Senarist GQ’ya verdiği röportajda Kuritzkes, eşi Federer’in Novak Djokovic’e karşı oynadığı 2019 Wimbledon maçı sırasında Mirka’nın “stresli” ifadelerinden etkilendiğini söyledi: “Onu izliyordum ve sadece ‘Neden bu kadar streslisin? Dünyadaki tüm paraya sahipsiniz. 20 grand slam kazandınız. Bu stresin nedeni ne, başka bir şey olmalı’ diye düşündüm.

Ve daha sonra Mirka’nın hikayesinin peşine düşüyor. Mirka’nın da profesyonel bir tenis oyuncusu olduğunu, ayak bileğindeki sakatlıktan sonra 2002’de emekli olmak zorunda kaldığını keşfediyor. Kuritzkes’e göre Mirka eşinin menajeri oldu ve bir nevi hayatını yönetti.

‘Rekabet’ geçen cuma vizyona girdi. Tenis dünyasının gerçek simalarıyla bu bahsettiklerimizden çok daha fazla bağlantısı olduğu da gelen yorumlar arasında. Kim bilir belki siz yeni bağlantılar da keşfedersiniz.

Usta sinemacı Wim Wenders: 78 yıldır bu anı bekliyorum!Usta sinemacı Wim Wenders: 78 yıldır bu anı bekliyorum!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.