Timothée Chalamet’li ‘Wonka’ üç günde bütçesini çıkardı

Tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ üçüncü kez beyazperdeye uyarlandı. Timothée Chalamet'in başrolünde yer aldığı film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta sonunda 39 milyon dolar hasılat elde etti.

Kültür Sanat 19 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından olan Roald Dahl imzalı ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın ikonik karakterini merkezine alan ‘Wonka’ filmi tüm dünyada 15 Aralık’ta vizyona girdi. Son dönemin gözde oyuncularından Timothée Chalamet’in  çikolatacı Willy Wonka’nın gençlik yıllarını canlandırdığı film ABD’de gösterime girdiği ilk hafta sonunda 39 milyon dolar hasılat elde etti.

125 milyon dolar bütçeli ‘Wonka’ uluslararası gişede 53,6 milyon dolar daha kazandı. Böylece dünya çapında  150 milyon dolarlık hasılat elde ederek ilk üç günde bütçesini çıkarttı.

Film hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğenildi. ‘Wonka’ 28 Kasım’da İngiltere’deki prömiyerinden sonra da izleyicilerden tam not almıştı. Başrol Chalamet de rolünü “Yaptığım bütün filmlerle gurur duyuyorum ama favorim o. Şimdiye kadar çalıştıklarım arasında en çok eğlendiğim bu oldu. Tatlı, güzel ve içinizi neşeyle dolduran bir film” diyerek anlatmıştı.

‘Charlie ve Çikolata Fabrikası’nın yan anlatısı olan Wonka’nın hikâyesi daha önce 1971 ve 2005’te sırasıyla Gene Wilder ve Johnny Depp’in başrolünde olduğu filmlerle anlatılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.