Cinsel tacizle suçlanan Lizzo havlu attı: Müziği bırakıyorum

Cinsel tacizle suçlanan Grammy Ödüllü şarkıcı Lizzo havlu atıyor. Dansçılarının dava açtığı şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada artık karalamalarla mücadele etmekten yorulduğunu açıkladı, "Çıkıyorum" dedi.

Kültür Sanat 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Lizzo müziği bıraktığını açıkladı.

Amerikalı şarkıcı Lizzo performansları ve şarkılarının yanı sıra özellikle kadına dayatılan güzellik ve beden algılarına karşı çıkan bir isim. Hatta kendisini de sıkı bir hak savunucusu olarak tanımlıyordu. Ancak geçen yıl eski dansçıları tarafından cinsel tacizle ve kilolu olmak yüzünden onları aşağılamakla suçlandı. Suçlamalarla birlikte Grammy Ödüllü şarkıcı sosyal medyada eleştirilerin odağındaydı.

Görünüşe göre Lizzo havlu atıyor. Şarkıcı Instagram hesabından görünüşünü ve karakterini hedef alan yorumlara artık dayanamadığını söyleyerek müziği bıraktığını duyurdu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Bu dünya beni istemiyor

“İnternetten gelen yorumlardan ve hayatımdaki herkes tarafından linç edilmekten, bununla mücadele etmekten yoruldum.  Tek istediğim müzik yapıp insanları mutlu etmek ve dünyayı bulduğum halinden biraz daha iyi duruma getirmek. Ancak artık dünya beni içinde istemiyormuş gibi hissetmeye başlıyorum.

Prim ve tık için hakkımda yalanlar söyleniyor. Dış görünüşüm nedeniyle her şakanın hedefi ben oluyorum. Karakterim beni tanımayan insanlar tarafından eleştiriliyor ve ismim saygısızca anlıyor. Benim imza attığım iş bu değildi. BIRAKIYORUM.”

Paris Hilton, Sophie Bush gibi isimlerden Lizzo’ya destek mesajları geldi ancak açıklamalarını ikiyüzlü bulanlar da vardı. Kimilerine göre hakkındaki suçlamalar ve dava sürecinde kendini kurban gibi göstermeye çalışıyordu.

Dansçıları dava açtı

Arianna Davis, Crystal Williams ve Noelle Rodriguez isimli üç eski dansçısı hafta başında açtıkları davada şarkıcıyı kiloları nedeniyle ve cinsel açıdan aşağılayıcı davranışlarda bulunduğu toksik bir çalışma ortamı yaratmakla suçladı. Dansçılar beden olumlama konusundaki aktivist tavrıyla bilinen Lizzo’nun bir dansçıyı kilo almak konusunda eleştirdiğini,  aynı dansçıyı bir toplantıyı kaydetmesi nedeniyle azarladığını ve sonra işten çıkardığını iddia etti. Davada dansçıların bir striptiz kulübünde çıplak performansçılara dokunmaya zorlandığı, çıplak fotoğraf çekimine katılmalarının istendiği ve dansçıların bu istek yerine gelmezse işlerini kaybetmekten korktuğu iddiaları yer alıyor.

Lincoln'ün en ikonik fotoğrafının arkasındaki acı gerçek ortaya çıktıLincoln’ün en ikonik fotoğrafının arkasındaki acı gerçek ortaya çıktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.