Coldplay menajerine, menajeri Coldplay’e: Milyon dolarlık dava

Coldplay ve eski menajeri arasındaki gerilim mahkeme salonuna taşındı. Ağustos ayında grubun eski solistinin 12 milyon dolar komisyon talebiyle açtığı davaya gruptan karşılık geldi. Coldplay eski menakeri Dave Holmes'tan 17 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Kültür Sanat 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Dünyanın en çok kazanan ve halihazırda en popüler topluluklarından biri olan Coldplay ve menajerinin arasına kara kedi girdi. 22 yıldır grubun menajerliğini üstlenen Dave Holmes ile İngiliz rock topluluğu yaşadıkları mali anlaşmazlık nedeniyle birbirini mahkemeye verdi. Talep edilen rakamlar ise astronomik seviyede.

Coldplay grubunun daha kariyer basamaklarını tırmandığı ilk yıllarıdan itibaren onlarla birlikte çalışan Dave Holmes ile aralarını maddi konular açtı. 2022’den bu yana yayınladıkları son albümleri ‘Music of the Spheres’ kapsamında dünyayı turlayan grup ile menajer Holmes, paylarına düşen ücret konusunda anlaşamyınca birbirlerine dava açtı. Grup, menajerlerinden 17 milyon dolar; menajer Holmes ise İngiliz rock topluluğundan 12 milyon dolar tazminat talep ediyor. Her iki taraf da haklarının yendiği görüşünde.

Coldplay – menajer gerilimi mahkemede

Bu karşılıklı dava açma süreci ağustos ayında Dave Holmes’un girişimiyle başladı. Holmes, turnede hatırı sayılır bir gelir elde eden grubun kendisine 12 milyon dolar komisyon ödemesi gerektiğini ancak bunu yapmadığını belirterek dava açmıştı. Dava, grubun dört üyesine birden açıldı. Muhtemelen pek de beklemedikleri bu dava hamlesi sonrası Coldplay üyeleri de artık davalık oldukları eski menajerlerine 14 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı. Açılan davanın gerekçesi olarak da menajerin gruba olan borcu gösterildi.

Holmes’a yöneltilen suçlamaların başında, menajerin Coldplay ile yıllardır birlikte çalışan, turların tanıtımı ve bilet satışlarının yönetimi konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Live Nation’dan iki büyük kredi aldığı iddiası geliyor. 2015 yılında Live Nation’ın Holmes’e yıllık yüzde 2,72 gibi oldukça iyi bir faiz oranıyla 20 milyon dolar borç verdiği iddia ediliyor. Ardından 2018’de Holmes’e aynı faiz oranıyla 10 milyon dolar daha borç verildiği iddia ediliyor. Grup üyeler, eski menajerlerinin bu parayla Kanada’nın Vancouver kentinde bir emlak girişimine dahil olduğunu ve bu borç parayı oradaki finansmanı sağlamak adına harcadığını iddia etti.

Turneleri kapsamında satın alınan her bilet için bir ağaç bağışında bulunan ve sosyal sorumluluk projelerinde de sıklıkla yer alan Coldplay grubunun ilk kez böylesi bir konuyla gündeme gelmesi müzik dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Karşılıklı açılan davalar önümüzdeki süreçte gündemi bir hayli meşgul edeceğe benziyor.

Coldplay Avrupa turnesine çıkıyor. İstanbul yine yokColdplay Avrupa turnesine çıkıyor. İstanbul yine yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.