Öğrenciler, Cumhuriyetin Yüzü sergisi sizleri bekliyor

Erken Cumhuriyet döneminin edebiyat, plastik sanatlar, müzik, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinlerine ve toplumsal yaşama bakışını yansıtan Cumhuriyetin Yüzü sergisi sömestrde çocukları da bekliyor.

Kültür Sanat 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cumhuriyetin Yüzü sergisi Kasım 20232te kapılarını ziyaretçilere açmıştı.

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın erken Cumhuriyet dönemindeki çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama izdüşümlerine odaklanan Cumhuriyetin Yüzü sergisi devam ediyor. 3 Mart’a kadar devam edecek sergi kapsamında sömestr tatilindeki öğrencilere özel atölyeler gerçekleşecek. Okul dışı eğitimin tarih ve sanatla kesiştiği bu özel program kapsamında çocuklarla Cumhuriyetin ilk yıllarında keyifli bir gezi ve küçük atölyeler yapılacak.

Cumhuriyetin Yüzü atölyeleri için rezervasyon gerekiyor

Tarih merakını uyandırmayı hedefleyen atölyelerde alanında uzman isimler çocuklara eşlik edecek. Katılımcı sayısının sınırlı olduğu program sömestrde 23, 25, 26, 30, 31 Ocak saat 14.30’da ve 1 Şubat’ta 12.00’de 7-9 yaş arasındaki çocuklara özel olarak gerçekleşecek ve rezervasyonlar rezervasyon.bkv.org.tr adresi üzerinden alınacak.

Atölye Pikolo da 20 ve 26 Ocak tarihlerinde 8-12 yaş grubuna yönelik sergi turu düzenleyecek. Tur sonunda çocuklar Cumhuriyet’in kendileri için anlamını renk ve kelimeleri kullanarak yapacakları kolektif bir sanat çalışması ile görselleştirecek. 15 çocuğun katılımı ile sınırlı olan tur yaklaşık bir saat sürecek.

Cumhuriyetin Yüzü'nde kültür varCumhuriyetin Yüzü’nde kültür var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.