Daha önce hiç yayınlanmamış The Beatles kayıtları açık artırmada

Açık artırma piyasası kızışıyor. Freddie Mercury'nin yüzlerce parçadan oluşan özel eşyaları milyonlarca dolar bedelle yeni sahiplerini bulurken benzeri bir haber The Beatles'tan geldi. Grubun şimdiye kadar hiç yayınlanmamış albüm kayıtları açık artırmaya çıkarılıyor.

Kültür Sanat 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

The Beatles hayranlarına müjde. Sonbahar ile birlikte müzayede piyasasında da hareketlilik yaşanıyor. Geçen haftadan itibaren dünya, milyonlarca dolara ulaşan satış geliriyle Freddie Mercury’ye dair açık artırmayı konuşuyor. Müzayedede Freddie Mercury’nin piyanosu 2 milyon dolara yeni alıcısını buldu. Öte yandan da aralarında ‘Bohemian Rhapsody”nin notalarının da bulunduğu müsveddeler 1.5 dolara satıldı. Benzeri bir müzayede rock müziğin efsane topluluğu için de gerçekleşiyor. Üstelik açık artırmanın içeriği de oldukça ilgi çekici.

The Beatles koleksiyonunun nadide parçaları

Gotta Have Rock and Roll’un internet sitesinde açılan ilanda The Beatles hayranlarını harekete geçirecek türden. Grubun kayıp kayıtlarının yer aldığı altı kaset, internet sitesinde 300 bin dolardan açık artırmada. Müzayedede ödenecek tutarın yarım milyon dolara çıkması bekleniyor.

The Beatles grubunun 1967 tarihli ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ adlı albüm kayıtlarında stüdyo dışından gelen hayvan sesleri satışa çıkarılan kasetlerden birinde mevcut. Paul McCartney’in farklı vokal denemeleri de serinin ilginç kayıtlarından. Grubun gitaristi George Harrison’ın bestelediği ‘While My Guitar Gently Weeps’e ait özel bir kayıt da satışta. Harrison, Led Zeppelin’in gitaristi Jimmy Page ile beste üzerine farklı denemeler yaptığı kayıt ilk kez ortaya çıktı. Bu özel koleksiyonda John Lennon da unutulmamış. Grubun kurucularından olan John Lennon’ın, 45 dakikalık bir röportajı da açık artırmada.

Freddie Mercury müzayedesi: Piyanosu 2 milyon, notları 1.5 milyon dolara satıldıFreddie Mercury müzayedesi: Piyanosu 2 milyon, notları 1.5 milyon dolara satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.