David Gilmour yeni albümünün habercisi teklisini yayınladı

David Gilmour dokuz yıl aradan sonra yeni albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Pink Floyd'un gitaristi eylül ayında çıkaracağını duyurduğu albümü öncesi yayınladığı 'The Piper's Call' adlı şarkısının klibini müziksverlerle buluşturdu.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024
David Gilmour

Son Pink Floyd albümü ‘The Endless River’ yayınlandığında müikseverler hüzünlü bir sevinç yaşamıştı. Efsane grubun yeni albümü çıkmıştı ama bu bir sondu. 20. yüzyılın ikinci yarısında müziği şekillendiren ve dönüştüren en önemli topluluklardan biri olan İngiliz grup geçirdiği, çalkantılı süreçlere rağmen bugün artık efsane mertebesine çıkmış durumda. Ne de olsa öldürmeyen, güçlendirir. İşte bu gücün simgesi ‘The Piper’s Call’ yayınlandı.

David Gilmour 9 yıl sonra yeniden…

David Gilmour çarşamba günü yaptığı açıklamada yeni solo albümü ‘Luck And Strange’i 6 Eylül’de Sony Music aracılığıyla yayınlayacağını duyurmuştu. Son olarak 2015’te solo albümü ‘Rattle That Lock’ albümünü yayınlayan İngiliz müzisyen arada geçen zamanı konserler geçirmişti. 78 yaşındaki müzisyen artık eskisi gibi bir konser takvimine sahip olmasa da  sosyal medyadaki şarkı paylaşımlarıyla hasret gideriyordu.

Neyse ki bu uzun hasreti giderecek şarkı geldi. Önceki gün BBC Radyo’da ilk kez çalınan ‘The Piper’s Call’ neredeyse 10 yıldır yeni bir şey duymak için hasret çeken müzikseverlerin imdadına yetişti. Üstüne de bir video klip geldi. Birkaç ay önce Bradley Cooper’ın yazıp yönettiği ‘Maestro’ filminde canlandırılan konser sahnesinin geçtiği Ely Katedrali video klibin ana mekânlarından biri. Bunun yanı sıra David Gilmour’un yüzen ev stüdyosu Astoria ve İngiltere’nin güneyindeki Brighton’da çekilen videoda mekân olarak kullanılmış.

Albüm ahırda kaydedildi

David Gilmour’un altıncı stüdyo albümü olma özelliği taşıyan ‘Luck And Strange’, için yaklaşık beş ay beklememiz gerekecek. Ancak Pink Floyd sesine alışmış bünyeler için ‘The Piper’s Call’ ilk izlenim itibarıyla sevilecek türden. Üstelik bu yeni albüm aynı zamanda duygusal bir sürprizi de barındırıyor. Müzisyenin çiftliğindeki ahırda kaydedilen albümde duyacağımız klavye sesleri 2008 yılında hayatını kaybeden Pink floyd’un efsane üyesi Rick Wright’a ait.

‘The Piper’S Call’ için “yaşlılığın bakış açısıyla yazıldı” diyor David Gilmour’un eşi ve şarkının söz yazarlarından Polly Samson. “Karantina sırasında ve sonrasında bu tür şeyler hakkında konuşarak ve düşünerek çok zaman geçirdik” diyen Samson, şarkının yazım sürecindeki havayı da dinleyiciyle payşatı. Albüm kapağıda Depeche Mode ile ortaya koyduğu unutulmaz çalışmalarla tanınan Anton Corbijn’in imzası var.Hatta paylaşılan bilgiye göre cd, blueray ve plak formatında basılacak albümün yanında bir de kitapçık olacak. Şimdiden eylül ayında gelecek albüm için meraklı bekleyiş başlamış durumda.

David Gilmour'un 34 yıl önceki Türkiye tatili ve şehir efsaneleriDavid Gilmour’un 34 yıl önceki Türkiye tatili ve şehir efsaneleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.