Demirkubuz ‘Hayat’ ile en iyi açılışını yaptı

15 Aralık'ta vizyona giren Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi ilk üç günde 19 bin 613 kişi tarafından izlendi. 'Hayat' böylece Demirkubuz'un en iyi açılış yapan filmi oldu. Filmi ilk üç günlük gişe rakamı, birçok Demirkubuz filminden daha fazla.

Kültür Sanat 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Geçen cuma vizyona giren Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi ilk üç günde 19 bin 613 seyirci tarafından izlendi. Böylece ‘Hayat’ Zeki Demirkubuz’un en iyi açılış yapan filmi oldu. Yönetmenin ‘Hayat’tan önceki filmi ‘Kor’un ilk üç gün rakamı 3.371’di. Filmografisinin en iyi filmlerinden ‘Kader’ ise ilk üç günde 6.217 kişi tarafından izlenmişti. Demirkubuz’un ‘Hayat’tan önceki en iyi açılış yapan filmi ‘Yeraltı’. Filmi ilk üç günde 8.808 kişi izlemişti.

Hayat ilk üç rakamıyla ‘Kor’, ‘Üçüncü Sayfa’, ‘Yazgı’, ‘İtiraf’, ‘Bekleme Odası’ fimlerinden daha fazla seyirciye ulaşmış durumda. Boxoffice Türkiye rakamlarına göre Demirkubuz’un en çok izlenen filmi 54 bin seyirci rakamıyla ‘Yeraltı’ filmi.

Demirkubuz’un yönettiği ‘Hayat’, muhafazakar ve otoriter bir babanın kızı olan Hicran’ın hikayesi. Babası tarafından, kendi halinde biri olan Rıza ile evlendirilmek isteniyor Hicran… Onun da bu dayatma karşısında tek seçeneği var, evden kaçmak. O da öyle yapıyor. Lakin onu iki kere görmüş olsa da kalbine adını mıh gibi yazdığı Rıza’nın peşine düşeceğini bilmiyor. Rıza’nın merak ettiği Hicran’ın onu neden istemediği ve bunu en başından neden kendisine söylemediği. Sorularına cevap bulmak istiyor…

Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol’un rol aldığı ‘Hayat’, Demirkubuz’un ‘Masumiyet’ ve ‘Kader’ filmlerinin yanı başına oturan bir film. Hatta kimilerine göre yönetmenin en iyi filmi. Kişiden kişiye bu değişse de ‘Hayat’ için Demirkubuz’un en olgun ve dingin filmi denilebilir. Genç bir kadının Anadolu’nun orta yerinde erkeklerin dünyasından çıkıp kendini var etme çabasının öyküsü… 3 saat 15 dakikalık uzunluğu ile de sinemamızın en uzun ikinci filmi.

Sinemada hayat var!Sinemada hayat var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.