Devrim Erbil’in en iyileri ‘Seçmeler’ sergisinde

Resim dünyasının duayenlerinden Devrim Erbil'in Piyalepaşa'daki DG Art Project'de açılan yeni sergisi 'Seçmeler', sanatçının İstanbul, Anadolu ve doğa temalı yağlı boya çalışmalarından oluşuyor. Erbil'in en iyi eserlerini bir araya getirmeye çalıştığını söylediği sergi, 30 Ekim'e kadar görülebilir.

Kültür Sanat 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ressam Devrim Erbil’in İstanbul ve Anadolu temalı çalışmaları, ‘Seçmeler’ adlı sergide sanatseverlerle buluştu. DG Art Project’de gerçekleştirilen açılışta, Erbil, sergide son 20 yılda yaptığı eserlerden bir seçkinin yer aldığını söyledi. 30 Ekim’e kadar Piyalepaşa’da devam edecek olan sergide sanatçı, giclee baskı tekniğiyle yapılan seçme eserlerin bir araya gelmesinin sergiyi ilginç bir hale getirdiğini aktardı.

Devrim Erbil, sergide en iyi eserlerini bir araya getirmeye çalıştığını söyleyerek, “Hem değişik teknikler hem de değişik temalar var. Örneğin soyut döneme buradaki büyük siyah beyaz resim çok iyi bir örnektir. Tabii Devrim Erbil’in ressamlığı deyince İstanbul akla gelir. Burada da gördüğünüz gibi birçok İstanbul var. Arkada duran mavi, büyük İstanbul tablosu… Bu bir seçme. İpek ve yün halılar da benim en sevdiğim resimlerim. İlmik ilmik dokuma yoluyla oluşmuş örnekler. Bu sanatlarla uğraşan dostlarımın benim isteğime ve halı sevgime katkıları, sergideki bu güzel eserleri oluşturdu.” dedi.

‘Seçmeler’ sergisi 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Devrim Erbil: Ben Anadolu çocuğuyum

Sergideki Anadolu temalı eserlere de değinen Devrim Erbil, “Ben Anadolu çocuğuyum, Uşak’ta doğdum, Balıkesir’de büyüdüm. Yani o Anadolu kokusu oradan geliyor olmalı.” değerlendirmesinde bulundu. Bodrum’da kendi bahçesinde büyük bir müze yapmak istediğini anlatan ünlü ressam, şöyle devam etti:”En az 200 kadar halı resmim var. 150’yi aşkın eserimi koleksiyon halinde korumaya aldım. Bir vakıf kurdum. Bu vakıf eğitim ve kültür sanat konusunda çalışmalar yapıyor, Bodrum’da daha sınırlı bir çevre içinde, daha sakin bir ortamda. Bodrum kalabalık ama benim atölyem sakin bir yerde. Orada çalışmalarımı sürdürüyorum.”

Küratör Zeynep Öztürk ise ‘Seçmeler’ sergisiyle sezonu açtıklarını belirterek, “Devrim Erbil’in de özel sergisi çünkü ‘Seçmeler’ adını verdiğimiz bu sergide sanaçtının son 20 sene içinde yaptığı çalışmalardan örnekler görüyoruz. Bunların içinde yağlı boyalarımız, ipek halılarımız ve giclee baskılarımız var.” dedi.

Eserleri seçmenin hem zor hem kolay olduğunu dile getiren Öztürk, “Çünkü başlığımız İstanbul’du. İstanbul’un canlı, ritmik ve coşkulu karelerini canlandıran Devrim Erbil’in her bir eseri ayrı ayrı çok güzel.” ifadesini kullandı.

Güzellik algısını değiştiren ressam Fernando Botero 91 yaşında hayatını kaybettiGüzellik algısını değiştiren ressam Fernando Botero 91 yaşında hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.