Dior’dan Frida Kahlo için saygı duruşu

Dior yeni kreasyonunda ilhamını Meksika'dan aldı. Bu ilhamın merkezinde ise ressam Frida Kahlo var. 20. yüzyılın en ikonik sanatçılarından biri olarak kabul edilen Kahlo'dan esinlenen kreasyon Meksikalı tasarımcılarla birlikte tasarlandı.

Kültür Sanat 23 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Fransız moda devi Christian Dior, 2024 kreasyonunu tanıttı. Meksika kültürü ve tarihini merkezine alan kreasyonun en büyük ilham kaynağı ise Frida Kahlo. 20. yüzyılın en ikonik ressamlarından biri olarak kabul edilen Kahlo’yu ilham alan kreasyonun kreatif direktörlüğünü Maria Grazia Chiuri üstleniyor. Yıllarca Fendi ve Valentino gibi markaların kreasyonlarına imza atan Chiuri, bir süredir Dior’un tasarımlarını ortaya çıkarıyor.

Dior için Frida Kahlo bir ilk değil

Fotoğrafçı Brigitte Niedermair’in çektiği fotoğraflarla tanıtılan kreasyonda, tasarımları sergileyen modeller devrin ihtişamını yansıtan makyaj ve saç şekilleriyle yansıttı. Dior 2019 yılında da ilhamını Meksika’dan alan bir kreasyona imza atmıştı. Ancak o zaman merkezde Frida Kahlo değil, rodeo kültürü yer alıyordu.

Kreasyonların fotoğrafları Brigitte Niedermair imzası taşıyor.

Maria Grazia Chiuri’nin kreatif direktörlüğünde Meksikalı tasarımcılarla birlikte tasarlanan modellerin tamamı zarif güpür ve huipil denilen geleneksel kıyafeti andıran özel ceketlerden oluşuyor. 1954 yılında hayatını kaybeden Frida Kahlo’nun da sıklıkla giyme tercih ettiği bu geleneksel kıyafetler Meksika kültürünün en karakteristik yönlerinden.

Taylor Swift belgeselinin ilk üç gün hasılatı 123.5 milyon dolarTaylor Swift belgeselinin ilk üç gün hasılatı 123.5 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.