Don Kişot yeniden sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cervantes’in 'Don Kişot'unu AKM'de sahneledi. Oyun çok beğenildi. Oyunu izlemek isteyenler için fırsat kaçmış değil. Mayıs ayında iki temsil daha var. 18 ve 20 Mayıs'ı takviminize not düşebilirsiniz.

Kültür Sanat 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Don Kişot, Mayıs ayı içinde iki temsille daha sahnelenecek.

Miguel de Cervantes’in 1615 tarihli aynı adlı romanından bazı bölümlerin uyarlanmasıyla sahnelenen Don Kişot balesini yeniden sahnede.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin izleyicilerle buluşturduğu gösteri, ilk kez 1869’da Moskova’da sahnelenmişti. Ludwig Minkus’un müzikleri üzerine Marius Petipa’nın koreografisi ile oluşturulmuş balede, Don Kişot karakteri, kendini şövalye olarak gören bir adamdır ve yanındaki sadık hizmetkarı Sancho Panza ile birlikte maceralara atılır. ‘Don Kişot’, müziklerindeki melodi zenginliği, İspanyol kültürünün renkli ve heyecan verici etkisinin uyumlu birlikteliği ile klasik bale dünyasının en pırıltılı ve ihtişamlı eserlerinden biri kabul ediliyor.

‘Don Kişot’u Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koyuyor.

Bu ölümsüz eser bir kere daha İstanbullular ile buluşuyor. Geçen hafta AKM’de sahnelenen ‘Don Kişot’, Mayıs ayında iki temsil daha gerçekleştirecek. Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyduğu eser, iki perdeden oluşuyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın yönetimi Roberto Gıanola’ya aitken; dekor tasarımında İsmail Dede,  kostüm tasarımında Gizem Betil ve ışık tasarımında ise  Önder Arık imzası bulunuyor.

‘Don Kişot’ 18 ve 20 Mayıs tarihlerinde yeniden AKM’de sahnelenecek. 

Melek Mosso: Seçimden sonra ya her şey değişecek ya da...Melek Mosso: Seçimden sonra ya her şey değişecek ya da…



 



 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.