İsrail’e ‘Soykırımcı’ diyenlere Dua Lipa da katıldı

Dünyanın en popüler müzisyenlerinden Dua Lipa da Gazze'de katliamlara sessiz kalmadı. 28 yaşındaki şarkıcı yaptığı açıklamada "Dünya İsrail soykırımını durdurmak için seferber olmalı" dedi.

Kültür Sanat 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kosova kökenli şarkıcı Dua Lipa 88 milyondan fazla takipçisi bulunan Instagram hesabından takipçilerini Gazze’deki halkla dayanışma içinde olmaya çağırdı. Hikaye bölümünden “#AllEyesonRafah (Tüm gözler Refah’ın üstünde)” etiketiyle yaptığı paylaşımda 28 yaşındaki müzisyen “Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez. Tüm dünya, İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor” dedi, Gazze için kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

Dua Lipa soykırıma sessiz kalmadı

Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Dua Lipa 3 Mayıs’ta yayınladığı ‘Radical Optimism’ albümüyle şu sıralar müzik listelerinin zirvesinde. Başta Glastonbury olmak üzere yaz boyunca çok sayıda festivalin ana konuğu olarak sahneye çıkacak olan şarkıcının Gazze’ye desteği dinleyiciler arasında da büyük takdir topladı.

Müzik ve sinema dünyasının Gazze konusunda yeterli duyarlılığı göstermediğine dair eleştiriler gündemdeyken bir süredir hem oyuncular hem de müzisyen İsrail’in katliamlarına ses yükseltiyor. Dua Lipa soykırım tabirini kullanan ilk isim değil. Bu konuda inisiyatif alan isimlerin başında gelen Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters uzun süredir dünyanın dikkatini Gazze’ye yönlendirmeye çalışıyor. The Weeknd Gazze halkına milyonlarca dolar tutarında bağış yaparken ABD’li rapçi Macklemore da besteleriyle katliamlara karşı sesini yükseltiyor.

İsrail Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs’ta saldırı düzenlemiş, saldırıda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Tanıklar İsrail savaş uçaklarının kampa en az sekiz roket saldırısı düzenlediğini belirtmişti.

Doğu Demirkol'dan Filistin'e destek: Tüm yaz ayları gelirini bağışlıyorDoğu Demirkol’dan Filistin’e destek: Tüm yaz ayları gelirini bağışlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.