Dua Lipa’nın gözü hep daha yüksekte

Dua Lipa, kariyerinin zirvesinden biz fanilere bakıyor. Dünyanın en çok dinlenen müzisyenlerinden biri olan Lipa, yayıncılık konusunda da ilerlemeye oldukça hevesli. Üç sezondur BBC'de sürdürdüğü podcast yayınlarını büyütmeye niyetli olan Kosovalı müzisyen gelecek yıl yeni albümünü de yayınlayacak.

Kültür Sanat 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dua Lipa, sosyal medyada en çok takip edilen isimlerden biri. Kosovalı yıldızın Instagram'daki takipçi sayısı 90 milyona yaklaşmış durumda.

2017 yılında doğduğum ülke olan Kosova’ya (gerçi ben doğduğumda Yugoslavya idi) yaptığım seyahatte genç bir kadının sesinin her kafede yankılanması diikkatimi çekmişti. Halihazırda Rita Ora’nın yakaladığı başarı Kosovalılar için bir ulusal gurur kaynağına dönüşürken tıpkı Ora gibi ailesi savaş yüzünden Londra’ya göç eden bir başka ismin yıldızı yavaş yavaş parlıyordu. Bugün artık Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen yedinci müzisyeni olan Dua Lipa fenomeni o zamanlar yeni yeni doğuyordu. O dönem yazdığım bir yazıda kendisini ilerleyen dönemde çok daha fazla duyacağımızı iddia etmiştim. Öngörüleri pek de parlak olmayan biri olarak bu konuda yanılmamış olmak küçük çaplı bir mutluluk sebebim.

Son olarak bir milyar dolar ciroyu aşan bu yazın çok konuşulan yapımı ‘Barbie’ filminde hem küçük bir rolde yer alan hem de filmin en çok ünlenen şarkısını seslendiren Dua Lipa, ‘Dance the Night’ ile bir süredir müzik listelerinde zirvede yer almanın mutluluğunu yaşıyor. Hep denir ya zirvede kalabilmek zirveye çıkmaktan daha kolaydır; 27 yaşındaki müzisyen tam olarak bunu başarmış durumda. Ancak Kosovalı müzisyen belli ki bununla yetinmeye pek de niyetli değil. O, daha fazlasını elde etmeli.

Dua Lipa son dönemin dergi kapaklarını en çok süsleyen isimlerinden biri.

New York Times’ta önceki gün yer alan bir röportajına göre Dua Lipa, bir medya patronu olma arzusu da taşıyor. Özel hayatıyla profesyonel işlerini bugüne kadar başarılı bir biçimde ayırabilmeyi başaran müzisyenin geleceği dair başka projeleri de var. Adı Arnavutçada “aşk” anlamına gelen müzisyen Londra’da verdiği röportajda planlı-programlı hareket etmesinin bugün geldiği konumla doğrudan bağlantılı olduğu görüşünde.

Versace ile yaptığı bol sıfırlı anlaşma kapsamında kendi imzasını taşıyan tasarımlarından oluşan özel bir koleksiyonun da üreticisi olan Dua Lipa genç bir iş insanı olarak gözünü medya dünyasına dikmiş durumda. Kosova’nın başkenti Priştine’de uluslararası yıldızların katıldığı Sunny Hill ile son birkaç yıldır Balkanların en iddialı festivaline imza atan 27 yaşındaki yıldız isim bir süredir BBC için podcast içerikler de üretmekte. Her bölümde yeni bir konuğun katıldığı programda Elton John, Riz Ahmad, Amanda Feilding, Blackpink’den Jennie, ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almadovar, filminde rol aldığı Greta Gerwig, Mo Farah gibi isimleri konuk ettiği programıyla dikkat çeken müzisyen, bu yayınını üç sezondur sürdürüyor.

Eğlendiği sürece müzik yapmayı sürdüreceğini ifade eden Dua Lipa, “Niyetim asla politik olmak değil… ama varlığımın politik bir yönü var,” diyor. Arnavut yıldız, son zamanlarda talk show sunucuları Drew Barrymore ve Kelly Clarkson’ı da içine alacak şekilde büyüyen bir kategori olan ünlü kadınların medya uzmanları arasında Gwyneth Paltrow ile kıyasıya bir rekabet halinde. Yayıncılıkta yakaladığı bu başarıyı sürdürmeyi amaçlayan 27 yaşındaki yıldız ilerleyen dönemlerde arzu ettiği herkesime ulaşabilmek adına podcast projesini dönüştürmeyi ve geliştirmeyi düşündüğünü belirtti.

Trajik bir hata yapmadığı sürece Dua Lipa’nın müzik dünyasına bir süre daha hükmeden isimlerden bir olacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Versace ile yaptığı işbirliğinin yanı sıra BBC için hazırladığı podcastleri diye sürdürmeye ve belli ki ayrı bir platforma dönüştürmeye niyetli olan 27 yaşındaki yıldız şu sıralar üçüncü stüdyo albümü için de kolları sıvamış durumda. İkinci albümü ‘Futur Nostalgia’ pandeminin yıkıcılığına maruz kalması nedeniyle bir nebze buruk olan müzisyen 2024 yılında yayınlayacağı yeni albümü için oldukça heyecanlı. Albümün yayın tarihi konusunda bir süredir çeşitli söylentiler dolaşsa da Kosovalı yıldılz bu konuda son noktayı koydı. Albüm, gelecek yıl hayranlarıyla buluşacak.

Sosyal medyada halay çekerken, göbek atarken izlediğimiz videolarıyla Türkiye’deki milyonların da “bizden biri” diye kafasında kodladığı Dua Lipa, bugüne kadar ülkemizde yalnızca bir konser vermişti. 2018 yılında Antalya’da konser veren Arnavut yıldızı İstanbullu müzikseverlerle de büyük bir heyecanla bekliyor. Bakalım Grammy ödülü yıldızın gelecek konser programında Türkiye yer alacak mı?

Rolling Stone En İyi 500 Albüm listesine güncelleme geldiRolling Stone En İyi 500 Albüm listesine güncelleme geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.