Ece Bağcı, ilk filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ ile ödül aldı

Nuri Bilge Ceylan'ın, Merve Dizdar'a Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü kazandıran filmi 'Kuru Otlar Üstüne'ye bir oyunculuk ödülü daha. Filmde 'Sevim' karakterini canlandıran 16 yaşındaki Ece Bağcı,59. Chicago Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Kuru Otlar Üstüne, Türkiye prömiyerini Altın Koza'da yaptıktan sonra 29 Eylül'de de ülke genelinde gösterime girdi.

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan ve Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmine bir ödül de 59. Chicago Film Festivali’nden. Filmde Sevim’i canlandıran Ece Bağcı festivalde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü kazandı.

‘Rolünü, derin bir incelikle yorumladı’

Festivalin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “En İyi Yardımcı Performans dalında Gümüş Hugo ödülü, Sevim’in unutulmaz karakterini büyük yoğunluk ve derin incelikle yorumlayan Ece Bağcı’ya veriliyor” denildi.

Türkiye’nin Oscar adayı olan ‘Kuru Otlar Üstüne’, 16 yaşındaki Bağcı’nın rol aldığı ilk sinema filmi.  Daha önce ‘Romeo ve Juliet’, ‘İnsan Çağı’, ‘Troyalı Kadınlar’ gibi oyunlarla tiyatro sahnesine çıkan genç oyuncu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ece Bağcı (@ecebbagci)

‘Kuru Otlar Üstüne’ sinemalarda

Deniz Celiloğlu ile Merve Dizdar’ın rol aldığı ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde, Anadolu’nun ücra bir köyünde öğretmenlik yapan ve İstanbul’a tayinini bekleyen Samet’in kendisi gibi genç bir öğretmen olan Nuray ile tanışması sonrasında yaşananlar anlatılıyor. 29 Eylül’de vizyona giren ‘Kuru Otlar Üstüne’ hala sinemalarda. Film 200 binin üzerinde seyirci tarafından izlendi.

'Kuru Otlar Üstüne' 200 bin sınırını geçti: En çok izlenen NBC filmi olma yolunda ilerliyor‘Kuru Otlar Üstüne’ 200 bin sınırını geçti: En çok izlenen NBC filmi olma yolunda ilerliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.