Edith Piaf’ın hayatı Zorlu PSM sahnesinde

Edith Piaf'ın en sevilen şarkıları ve hayat hikâyesinde oluşan 'Piaf! The Show' müzikal İstanbul'a geliyor. 6 Aralık'ta Zorlu PSM'de izleyiciyle buluşacak olan bu özel gösteri bugüne kadar 50'den fazla ülkede kapalı gişe sahnelendi.

Kültür Sanat 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Fransız chanson geleneğinin 20. yüzyıldaki en önemli temsilcilerinden Edith Piaf’ın hayatına odaklanan ‘Piaf! The Show’, ilk kez Türkiye’de sahnelenecek. 2015 yılından bu yana ilgiyle takip edilen müzikal gösteri müzisyenin yaşam öyküsüne bir övgü olarak kurgulanıyor. 50’den fazla ülkede 600’ü aşkın kapalı gişe performansıyla adından söz ettiren gösteri, 6 Aralık’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Edith Piaf klasikileri sahnede yankılanacak

Fransa sanatçı Nathalie Lermitte’in, Edith Piaf’ı canlandırdığı gösteri, 45 dakikalık iki bölümden oluşuyor. Fransa’nın ünlü sanatçıların hayat hikâyelerine odaklanan benzeri projelerde daha önce de yer alan Lermitte, komedyen yönüyle de ülkesinde üne sahip. New York’taki Carnegie Hall ve Paris’teki Olympia’da büyük beğeniyle izlenen gösterinin İstanbul performansında ‘Kaldırım Serçesi’ olarak da bilinen Fransız müzisyenin sevilen şarkıları izleyiciyle buluşacak. Kariyeri boyunca İstanbul’da hiç konser vermeyen Piaf’ın hayatından en özel anlar da gösteri esnasında sahneye kurulacak ekrana yansıtılacak. Görüntüler aracılığıyla seyirciler, özellikle 1950 ve 1960’lı yıllarda sanat açısından oldukça hareketli günler geçiren Paris’e dair detayları da izleme fırsatı bulacak.

1963 yılında henüz 48 yaşındayken hayatını kaybeden Edith Piaf’ın yaşamından kesitler barındıran ‘Piaf! The Show’ gösterisinde ‘La Foule’, ‘Non Je ne Regrette Rien’, ‘La Vie en Rose’ ve ‘Padam Padam’ gibi şarkıları Nathalie Lermitte tarafından seslendirilecek. Üzerinde yıllar geçse de unutulmayan hatta günümüz müzisyenleri tarafından da sık sık yeniden yorumlanan bu şarkıların sanatseverlerle buluşacağı etkinliğin biletleri passo.com.tr’de satışta.

Müzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyorMüzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.