Efes’in koynunda ‘Uyuyan Güzel’

6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 7-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalinin açılışında Çaykovski'nin başyapıtları arasında yer alan 'Uyuyan Güzel'i İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Efes Antik Kenti'nde sahneleyecek.

Kültür Sanat 25 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
6. Efes Opera ve Bale Festivali açılışını 'Uyuyan Güzel' ile yapacak.

Efes Opera ve  Bale Festivali için geri sayım devam ediyor. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan festival 7-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açılışı Çaykovski’nin başyapıtları arasında yer alan ve ilk kez 1889 yılında sahnelenen ‘Uyuyan Güzel’ ile gerçekleşecek. Eserin rejisi ve düzenlemesini yapan es (İDOB) Müdürü Ayşem Sunal Savaşkurt, klasik bale repertuvarının en zor ve en akademik eseri olan ‘Uyuyan Güzel’ balesini festivalin açılışı için hazırladıklarını belirtti.

Efes Opera ve Bale Festivali’nde büyüleyici ambiyans

Festival kapsamında, antik kentte sahnelenecek olan ‘Uyuyan Güzel’ balesinin provaları Bornova Necdet Aydın Salonu’nda devam ediyor. Hazırlıklar hakkında bilgi veren Savaşkurt, “Ocak ayında başladığımız çalışmalara deprem dolayısıyla ara verdik. Bir aydır prömiyer için çalışıyoruz. İlk defa İzmir’de bir eser sahneye koyuyorum. Festivalin açılışını yapmak benim için çok önemli.” dedi.

Antik kentin büyüleyici ambiyansında beş eserin sahneleneceği festivalde bu sene iki prömiyer sanatseverlerle buluşacak. Festival programı hakkında bilgi veren İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aydın Uştuk “Festivale 7 Temmuz’da ‘Uyuyan Güzel’ prömiyeri ile başlıyoruz. Daha sonra Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan ‘Carmen’ balesi ile sanatseverlerin karşısında olacağız. Festival kapsamında İZDOB, Alman Besteci Carl Orff’un ‘Carmina Burana’ eserini, Mersin Devlet Opera ve Balesi de ‘Damdaki Kemancı’ müzikalini sahneleyecek. Festivalimiz 21 Temmuz’da Donizetti’nin ‘Lucia di Lammermoor’ operası prömiyeri ile sona erecek” dedi.

Mutlu yıllar Erkin KorayMutlu yıllar Erkin Koray

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.