‘Eşkıya’ ve ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ yeniden sinemalarda

90'lı yıllara damgasını vuran iki film 'Eşkıya' ve 'Her Şey Güzel Olacak' restore edildi ve 6 Eylül itibariyle yıllar sonra yeniden gösterime girecek.

Kültür Sanat 1 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

90’ların ortasında Türk filmi izlenir mi algısını yerle bir eden, rekorlar kıran Yavuz Turgul’un yönettiği ‘Eşkıya’ ile 1998’de Cem Yılmaz’ı sinemaya kazandıran Ömer Vargı imzalı ‘Her Şey Çok Güzel’ yeniden sinemalarda gösterilecek. Tarih de belli, 6 Eylül. Üstelik sinemalarda filmlerin restore edilmiş hali oynayacak.

Taff Pictures 2024-25 sinema sezonunu bir sürprizle açıyor. Türk sinema tarihinin mihenk taşlarından sayılan iki unutulmaz film yeniden beyazperdeye taşınıyor!

Filmler Ömer Vargı tarafından orijinal nitelikleri korunarak ve iyileştirerek restore edilip yeniden sinema perdesine hazır hale getirildi. Taff Pictures da filmleri 4K formatında seyircilerle buluşturmak için harekete geçti.

Oyuncuları, performansları, hikayeleri, diyalogları ve orijinal müzikleri ile yıllara meydan okuyan bu iki film şimdi hem döneminin izleyicileri, hem de yeni nesil sinemaseverler için beyazperdede gösterilmek için gün sayıyor.

Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeriç, Kamran Usluer, Özkan Uğur, Yeşim Salkım, Necdet Mahfi Ayral, Kayhan Yıldızoğlu, Rıza Sönmez, Ülkü Duru, Kemal İnci, Güven Hokka, Melih Çardak, Settar Tanrıöğen’in rol aldığı ‘Eşkıya’ Türk sinemasının yatağını değiştiren filmlerden biri olarak sinema tarihimize geçti.

1998 yılında Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’u buluşturan ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmi gösterime girdiğinde seyirci tarafından sevilse de filmin değerini bulması yıllar aldı. Senaryosunu Hakan Aksun, Cem Yılmaz ve Ömer Vargı’nın yazdığı film sinemamızın özel filmlerinden biri olarak tarihteki yerini aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.