Eurovision’da 69. durak İsviçre

Eurovision Şarkı Yarışması, 2025'te İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirilecek. Geçen sene siyasi protestoların damga vurduğu yarışmanın yarı finaller 13 Mayıs Salı ve 15 Mayıs Perşembe günleri, büyük finali ise 17 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Kültür Sanat 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Eurovision Şarkı Yarışması, 2025'te İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirilecek.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın bir sonraki durağı İsviçre’nin üçüncü büyük şehri olan Basel olacak. Haberi, İsviçre’de kamu yayın kuruluşu SRF televizyonu duyurdu.

Geçen sene  İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda zafer 591 puanla İsviçre’yi  ‘The Code’ şarkısıyla temsil eden Nemo’nun olmuştu. Bu birincilikle birlikte İsviçre üçüncü kez Eurovision birinciliği elde etmiş oldu. İsviçre, 1956’da Lys Assia ve 1988’de Céline Dion’la yarışmayı birinci bitirmişti.

Yaklaşık 35 milyon İsviçre Frangı tutarında olacak yarışmanın maliyeti Basel kantonu yönetimi tarafından karşılanacak. Yarışma Basel şehrinin hemen dışındaki Münchenstein’da bir arenada yapılacak. Bu arena, yaklaşık 13 bin kişilik kapasiteye sahip.

Avrupa Yayın Birliği (EBU), “EBU, Basel’in 2025 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahibi şehir olarak seçilmesinden heyecan duyuyor” derken Eurovision Şarkı Yarışması İcra Danışmanı Martin Österdahl, “Yarışma 1956’da İsviçre’de Lugano’da doğdu ve neredeyse 70 yıl sonra doğduğu yere geri dönmesi harika” dedi.

Basel Hükümeti Başkanı Conradin Cramer ise şunları söyledi: “Basel için dünyanın en büyük canlı müzik etkinliğine ev sahipliği yapabilmek büyük bir onur! Basel’i Avrupa’nın kalbinde kozmopolit bir kültür şehri olarak dünyaya sunmak için bu muhteşem fırsatı dört gözle bekliyoruz. Almanya, Fransa ve İsviçre’nin sınır üçgeninde açık bir şehir olarak her gün her türlü sınırı aşıyoruz. Konumumuz, Eurovision Şarkı Yarışması’na mükemmel bir şekilde uyuyor.”

Yarı finaller 13 Mayıs Salı ve 15 Mayıs Perşembe günleri, büyük final 17 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Dejavu: Sertab Erener 20 yıl sonra Eurovision sahnesindeDejavu: Sertab Erener 20 yıl sonra Eurovision sahnesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.