Fazıl Say, ENKA Sahnesi’nde Atatürk’e ithaf ettiği eserini çalacak

Fazıl Say, Cumhuriyetin 100. yılı için '100. Yıl Marşı' ve '100 Yaşında Bir Çocuk' senfonisini yanı sıraFazıl Say, Mustafa Kemal Atatürk'ün doğaya olan saygısını konu edindiği 'Yürüyen Köşk' bestesine de imza atmıştı. Beste, çerçevesinde ENKA Oditoryumu'nda 8 Kasım akşamı seslendirilecek.

Kültür Sanat 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Fazıl Say 2023 yılında iki önemli esere imza attı. Cumhuriyetin 100. yılı şerefine bestelediği ‘100. Yıl Marşı’ ile ‘100 Yaşında Bir Çocuk’ adlı senfonleriyle dikkat çeken besteci, 2017 yılında da Atatürk’e ithaf ettiği ‘Yürüyen Köşk’ adlı özel bir esere imza atmıştı. Hikâyesi Atatürk’ün Yalova’da dinlendiği köşkün yerini bir ağacı kesmemek için değiştirdiği olaya dayanan beste, 8 Kasım akşamı ENKA Oditoryumu’nda seslendirilecek.

Fazıl Say’dan resital

İstanbul’un bu önemli kültür sanat merkezinde daha önce de konserlere imza atan Fazıl Say, Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında sahnede yer alacağı bu resitalinde ‘Yürüyen Köşk’ dışında da klasik müzik tarihinin önemli bestelerini seslendirecek.

Fazıl Say, 8 Kasım akşamı ‘Yürüyen Köşk’ dışında Ludwig van Beethoven’ın ‘Fırtına Sonatı’ ve ‘Appassionata’ adlı eserlerini dinleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Piyanist, kariyerinin önceki yıllarından Beethoven’ın 32 piyano sonatının tamamını seslendirmiş, cd ve plak formatında da müzikseverlerin beğenisine sunmuştu. Müzisyen aynı dönemde Mozart’ın da tüm piyano sonatlarını seslendirmiş ve yine bunu da bir albüm olarak yayınlamıştı. Bu albüm kaydı müzisyene klasik müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Echo Klassik de kazandı.

Klasik müzik dünyasının Oscarları olarak da anılan Echo Klassik Ödülünü 2017 yılında kazanan Fazıl Say, bu ödülü kazanan tek Türk müzisyen olma unvanına da sahip. 53 yaşındaki müzisyen son olarak kadın şairlerin şiirlerinden oluşan ‘Dünya Anne’ adlı albümü müzikseverlerle buluşturdu.

BİFO'dan görkemli açılış: Fazıl Say'dan Cumhuriyet için senfoniBİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.