Fazıl Say Erdoğan’ı övmeyi ‘göze aldı’: En doğru açıklamaları yapan lider

Fazıl Say'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek. Tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen Filistin-İsrail Savaşı hakkında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için en doğru açıklamaları yapan lider olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Filistin-İsrail Savaşı Gazze Şeridi’nde tüm dehşetiyle devam ederken sanat dünyasından da tepkiler geliyor. Dünyanın dört bir yanından sanatçılar ölümlere karşı sesini yükseltirken İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıya da tepkiler büyüyor. Sosyal medyayı etkin kullanmasıyla bilinen Fazıl Say da İsrail’in Gazze’ye düzenlediği salıdırı sonrası bir paylaşım yaptı. Müzisyen, yaptığı paylaşımda İsrail Başbakanı Binjamin Netenyahu’yu eleştirirken barış vurgusu yaptı ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçteki tavrını övdü.

Fazıl Say: Eleştiri oklarını almayı göze alarak…

Türkiye’nin dünya çapında üne sahip müzisyeni Fazıl Say, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Netanyahu siyasetinin bu dünyada yeri olmamalı. Savaş, terör, vahşet, katliam… Bu siyasetin bu dünyada hiçbir yeri yoktur, olmayacaktır. İnsanlara, yaşama hakkı ve eşit haklar vermeyen her siyaset ‘ölüm kültürü’ vahşetini yaratandır. İsrail halkı aylarca bu berbat siyaseti protesto ettiler. Bizzat şahidim. Şunu da eklemek isterim, hatta tüm eleştiri oklarını almayı göze alarak; Erdoğan şu ana kadar barış için dünya üzeri en iyi, en doğru açıklamaları yapan liderdir. Rusya-Ukrayna savaşında da bu bence böyleydi”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fazil Say (@fazilsay)’in paylaştığı bir gönderi

Bu akşam Cumhuriyetin 100. yılı şerefine çalacak

Fazıl Say’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımın ardından takipçilerinden çok sayıda yorum geldi. Sosyal medya platformu Instagram’da 1.2 milyon takipçisi bulunan müzisyen son olarak bu akşam vereceği konserin de duyurusunu yaptı. Borusan İstanbul Filarmoni Orekstrası’nın (BİFO) sezon açılış konserinde Say, Cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği ‘100 Yaşında Bir Çocuk’ adlı altıncı senfonisinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. BİFO’nun siparişi üzerine bestelenen eserin dünya prömiyerinde orkestrayı so yıllardaki konserleriyle dikkat çeken genç şef Can Okan yönetecek.

Fazıl Say'dan bir 100. yıl bestesi daha: '100 Yaşında Bir Çocuk'Fazıl Say’dan bir 100. yıl bestesi daha: ‘100 Yaşında Bir Çocuk’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.