Film gerçek oldu! Notebook’un yıldızı Gena Rowlands’a Alzheimer teşhisi

Hollywood'un yıldız oyuncularından Gena Rowlands'ın Alzheimer olduğu açıklandı. Oyuncu tüm zamanların en iyi aşk filmlerinden biri olarak gösterilen 2004 yapımı 'The Notebook'ta Allie karakterinin yaşlı halini canlandırmıştı.

Kültür Sanat 28 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'The Notebook' filmindeki performansıyla Gena Rowlands büyük beğeni toplamıştı.

1970’lerde ‘A Woman Under the Influence’ filmindeki performansıyla adından söz ettiren, ‘The Notebook’ filminde demans hastası bir karakteri canlandıran Oscar adayı aktör Gena Rowlands’ın Alzheimer olduğu ortaya çıktı. Teşhisi Rowlands’ın oğlu, ‘The Notebook’ filminin yönetmeni Nick Cassavetes Entertainment Weekly’ye verdiği  röportajda açıkladı ve dergiye Rowlands’ın beş yıldır bu hastalıkla yaşadığını söyledi.

94 yaşındaki Gena Rowlands kocası da olan bağımsız film öncüsü John Cassavetes’le kırk yıl boyunca 10 film yaptı. Aile içi uyumun yükü altında ezilen eş ve anneyi canlandırdığı 1974 yapımı ‘A Woman Under the Influence’ ve genç bir çocuğun mafyadan kaçmasına yardım eden bir kadını konu alan 1980 yapımı ‘Gloria’ filmleriyle oyuncu Oscar’a aday gösterilmişti.

Rowlands’ın annesine de Alzheimer teşhisi konmuştu

Gena Rowlands 2015 yılında Yaşam Boyu Başarı Oscar’ını aldığında Laura Linney onu zamanının kadın stereotipini parçalayan ve yok eden bir oyuncu olarak tanımlamıştı. Linney takdim konuşmasında Rowlands için “Onun çalışmaları şunu ilan ediyor: Modern bir kadın mı görmek istiyorsunuz? İşte modern kadın” demişti.

2004 yılında yeni nesil sinemaseverler Gena Rowlands’ı romantik drama ‘The Notebook’ta canlandırdığı Allie’nin yaşlı versiyonuyla tanıdı. Aynı filmde karakterin gençlik yıllarını Rachel McAdams canlandırmıştı. ‘The Notebook’un gösterime girdiği yıl O dergisine verdiği bir röportajda Rowlands annesinin de Alzheimer hastası olduğunu söyleyerek “Ben de annemle aynı şeyleri yaşadım ve eğer Nick filmi yönetmeseydi, bu işe kalkışacağımı sanmıyorum. Bu çok zor” demişti.

Celine Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibiCeline Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.