Fragmanlı Vizyon Raporu: Adaletin bu mu dünya dedirten yedi film

Bu hafta sinemalara yedi film geliyor. Vizyonun starı Denzel Washington'lu 'Adalet 3: Son'. Övgülere doyamayan 'Konuş Benimle' ile 'Hırçın' ise haftanın iddialı seçenekleri. Türk filmleri arasında 'Ölümüne Aşk' öne çıkıyor. Fragmanlı Vizyon Raporu başlıyor.

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

O, SESSİZLERİN SERİ, EZİLENLERİN İFLAH OLMAZ DOSTU

Adalet 3: Son / The Equalizer 3

Adaleti kurumlar sağlayamayınca kişisel adalet dağıtıcıları ortaya çıkıyor. En azından sinemada durum böyle. Robert McCall da böyle girdi hayatımıza. Sessiz ve derinden, profesyonelce adaleti sağlar. Son filminde hedefinde İtalyan ama özellikle Napoli’yi mesken tutan Camorra var.

Yönetmen Antoine Fuqua ile yine sakin aksiyonun da günümüzde mümkün olduğu ispatlayan Denzel Washington, serinin üçüncü filminde bildikleri suda yüzmeye devam ediyorlar. Ve yine ezinlenlerin, hakkı yenenlerin dertlerine derman oluyorlar. Haftanın en iddialı filmi ve serinin ilk iki filmini beğenenler için de iyi bir fırsat.

Filmin eleştirisi için tıklayınız.

BİR NEVİ PETER JACKSON SUNAR: KEYİFLİ BİR KORKU FİLMİ!

p;

Konuş Benimle / Talk to Me

“Mümkün olan en iyi şekilde, amansızca korkutucu ve rahatsız edici. ‘Talk to Me’ sadece iyi değil – çok çok iyi. Yıllardır keyifle izlediğim en iyi, en yoğun korku filmi!” Bu cümleler yönetmen Peter Jackson’a ait. Gerilim ve korku türünü seviyorsanız önemli bir yönetmenden böylesi bir övgü alan filmi izlememek olmaz!

Danny ve Michael Philippou’nun yönettiği filmin konusu fazla tanıdık. Bir grup arkadaş, mumyalanmış bir el aracılığı ile ruh çağırabileceklerini keşfederler. Başlarda çok eğlenceli ve heyecanlı olsa da gruptan bir kişi fazla ileri gider ve dehşet verici doğaüstü güçleri serbest bırakır. Lakin bu klişe olay örgüsünü yönetmenler kendilerince iyi kotardıkları için film övgü üzerine övgü alıyor.

YÜZÜNÜ DÖKME KÜÇÜK KIZ

Hırçın / Scrapper

Ergenlik yıllarından beri klip yönetmenliği yapan Charlotte Regan, ilk uzun metrajlı filmi ‘Hırçın’da, 12 yaşında, hayalperest, komik, kendi başına buyruk Georgie’nin peşinden hiç ayrılmıyor. Annesinin ölümünün ardından Georgie, Londra’nın dışındaki evlerinde tek başına mutlu bir şekilde yaşamaya devam eder, arkadaşı Ali ile birlikte evini ve dünyasını yaşama sevinciyle doldurmuştur. Lakin birgün Georgie’nin babası olduğunu iddia eden bir adam ortaya çıkar ve onu gerçeklerle yüzleşmeye zorlar.

Canlı, sıcak, neşeli, esprili, yaratıcı, tatlı, duygusal bir baba-kız hikâyesi olan ‘Hırçın’da baba rolü ‘Hüzün Üçgeni / Triangle of Sadness’ filminin başrolündeki Harris Dickinson’a emanet. Film, Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü aldı. İstanbul Film Festivali’nin de açılış filmi olarak gösterildi. Haftanın sürprizlerinden biri… Kaçırmayın deriz!

AVA GİDEN AVLANIR MI AV MI OLUR!

Para Avı / Kill Shot

100 milyon dolar! Silahların susmamacasına konuşması için yeterli bir miktar. Filmimiz ‘Para Avı’nın hikayesi kabaca böyle. Güzeller güzeli Kate geyik avına çıkmak ister ve ona eşlik edecek birini arar. Parası olduğu için de rehber tutar. Lakin bu geyik avı sırasında bir ağaca asılı bir pilot ve yanında içinde 100 milyon dolar olan çanta bulurlar. Aslında bu bela geliyorum demektir. Ve bela kurşunlarla gelir. Sonrası mı? Ava giden avlanır ya da ava giden av olur önermeleri arasında gidip gelen bir macera…

Ari Novak’ın yönettiği filmin kadrosunda Rachel Cook, Rib Hills, Bobby Maximus gibi oyuncular var. Öyle beklentinizi yüksek tutmazsanız, keyifli bir aksiyon tadı verecek türden bir film.

VE PARA DİLE GELDİ!

Para Konuşur

Gelelim Türk filmlerine. Madem para meselesine girdik, oradan devam edelim. Bizim ligimizdeki para meselesi az biraz kafes dövüşleriyle az biraz da intikamla ilgili… Efendim kafes dövüşü sırasında rakibinin ölümüne neden olan bir adam yıllar sonra öldürdüğü adamın intikamına maruz kalır. Kahramanımız da onun planlarını bozmak için mecburen mücadeleye girişir.

Bülent Terzioğlu’nun yönettiği bu aksiyon filminde Selçuk Kılıç, Aslıhan Karalar, Kubilay Penbeklioğlu gibi isimler rol alıyor. TV filmi tadındaki bu yapım aksiyon sahneleriyle iddialı olmaya çalışıyor. Lakin ‘Adalet 3: Son’ gibi bir rakibi var aynı hafta. Karar sizin!

AŞK HER ŞEYİ AFFEDER Mİ TAHSİN!

Ölümüne Aşk

Zengin bir malikanenin bahçıvanı Tahsin evin hizmetçisi Ayperi’ye aşıktır. Lakin Ayperi’nin çok tuhaf bir kusuru vardı: Yanlışlıkla insan öldürmektedir. Okan Ege Ergüven’in yönettiği film bir suç komedisi. Tabii romantizm de var işin içinde… Murat Akkoyunlu, Fulya Zenginer, Ayten Uncuoğlu, Suat Sungur gibi isimlerin rol aldığı film uzaktan Ömer Vargı’nın ‘İnşaat’ filminin akrabası da sayılır.

Haftanın öne çıkan Türk filmi olarak cazip bir seçenek. Üstelik güldürken düşündürme derdi yok!

KÖY YERİNDE ÜÇ HARFLİLER

Dabbetü’l-Arz: Kıyamet

Haftanın yerli korku filmini sona sakladık. Tabii yine üç harfliler başrolde. Bir köydeki hamile kadınlara musallat oluyorlar. Köyün hocası da üç harflilerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Lakin bu o kadar kolay olmuyor tabii ki. Gökhan Arı imzalı filmin benzerlerinden bir farklı yok! Korkutma taktikleri, bildik yerli korku türünün klişeleri üzerine inşa edilmiş durumda. Bertan Dirikolu, Taner Şahin, Mehmet Sabri Arafatoğlu’nun rol aldığını belirtip seveniyle filmi baş başa bırakmayı tercih edelim biz en iyisi.

HAZIRLAYAN: OLKAN ÖZYURT

Fragmanlı Vizyon Raporu: Drakula'nın dişlerinden yarış pistlerine sekiz filmlik haftaFragmanlı Vizyon Raporu: Drakula’nın dişlerinden yarış pistlerine sekiz filmlik hafta

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.