Fragmanlı Vizyon Raporu: Atatürk’ten, Taylor Swift’e altı film sizleri bekler

Ve merakla beklenen 'Atatürk' filminin ilki vizyonda. Son dönemin müzik ikonu Taylor Swift'in konser belgeseli 'Taylor Swift: The Eras Tour', bu yıl Altın Palmiye'yi kazanan 'Bir Düşüşün Anatomisi' de haftanın diğer öre çıkan seçenekleri.

Kültür Sanat 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

ATATÜRK TARİH SAHNESİNE ÇIKIYOR

Atatürk 1881 – 1919 (1. Film)

‘Atatürk’ dizisi, filmi, sinema versiyonu, TV hali derken kafalar karıştı. Onun için en baştan meseleyi ele almak gerekiyor galiba. ‘Atatürk’ dizi olarak planlanıp çekilen bir proje. Altı bölümlük diziyi Dinsey+ yayınlamaktan vazgeçince, farklı bir çare düşünüldü. Dizi iki film haline getirildi ve bu iki filmin sinemalarda gösterilmesine karar verildi. İlk film ‘Atatürk 1881-1919 (Birinci film)’ bugün vizyonda. 5 Ocak’ta da ‘Atatürk 1881-1919 (İkinci film) gösterime girecek.

29 Ekim’de Fox TV’de yayınlananan TV özel versiyonu nedir derseniz, onu da açıklayalım. Cumhuriyet Bayramı’nda gösterilen TV versiyonu aslında ilk filmin 71. dakikaya kadar olan bölümü. Bugün vizyona giren filmin takriben yarısı. Bir uzun tanıtım gibi düşünülebilinir.

Gelelim filme Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği film Mustafa Kemal’in çocukluktan Çanakkale Savaşları’na kadar olan yaşamına odaklanıyor. Özellikle annesi ve babasıyla ilişkisi, ilk gençlik ve ilk subaylık dönemlerinde yaşadıkları. Kurumlarıyla çürümüş bir Osmanlı devleti karşısında yaşadığı çare arayışları, Enver Paşa ile yaşadığı büyük sürtüşmenin kökenleri gibi Mustafa Kemal’in hayatının ilk dönemine odaklanılıyor…

BU YILIN CANNES FATİHİ

Bir Düşüşün Anatomisi / Anatomy of a Fall

Cannes Film Festivali’nde bu yıl Altın Palmiye alan ‘Bir Düşüşün Anatomisi’, “Birinin özel hayatı başkasının cehennemidir” fikrinden yola çıkan, “Hitchcockvari mahkeme filmi” olarak değerlendiriliyor.

Justine Triet’nin yönettiği ve kimi festivallerde seyirci ödülü de alan filmin odağında Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra var. Samuel yüksekten düşerek ölür fakat soruşturma sonucunda ölüm nedeninin intihar mı kaza mı olduğu kesinleşmez ve Sandra cinayet suçlamasıyla tutuklanır. Samuel’in ölümünün sorgulandığı mahkeme süreci, çiftin çalkantılı ilişkilerinin de derinine inen rahatsız edici ve tatsız bir psikolojik yolculuğa dönüşür.

GİDEMEYENLER İÇİN TAYLOR SWIFT KONSERİ!

 Taylor Swift: The Eras Tour

21. yüzyılın bilki de en ikonik isimlerinden biri haline geldi Taylor Swift. Attığı her adım, yaptığı her şey büyük bir kitle tarafından takip ediliyor. Eras Tour adı verilen konser turnesi de büyük ilgi gördü. Tabii bu turun ilgi göreceği bilindiği için bir belgeseli de çekildi. Bugün vizyona giren ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ işte bu belgesel. Bir anlamda gidemeyenlerin ayağına konseri getiriyor. Tabii bu projede büyük ilgi gördü. ABD’de vizyona girerken rekorlar kırdı. Şimdi bizde seyirciyle buluşacak.

PİZZA DÜKKANINDA KORKU

Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece / Five Nights at Freddy’s

Önce kitap sonra video oyunu derken Freddy’nin Pizza Dükkanı’nın sinema filmi olmaması düşünülemez bu zamanda! Gençler arasında bir fenomen. Film Mike’ın, 80’lerde birkaç çocuğun kaybolmasının ardından kapatılan Freddy Fazbear’ın pizza dükkanında güvenlik görevlisi olarak işe girmesiyle başlıyor.

Mike henüz ilk geceden yalnız olmadığını fark edecek, Freddy’nin Pizza Dükkanı’ndaki gece vardiyasından sağ çıkmak için her şeyi göze alacak. Korku gerilim filmlerini sevenler ve bu serinin tutkunu olanlar, yapımın hedef kitlesi… Emma Tammi’nin yönettiği filmde Josh Hutcherson, Matthew Lillard, Elizabeth Lail başrolde…

AİLE BÜYÜKLERİYLE ÇİFT TERAPİSTİ

Yüz Yüze / Face to Face

Evlisiniz, sorunlarınız var ama çözemiyorsunuz. ‘Yüz Yüze’ filminin çiftinin meseleye ilişkin çözümü aile büyüklerinden destek istemek oluyor. Sonrası tabii ki komedi… Waleed El Halfawy’in yönettiği Mısır yapımı filmde Mohamed Mamdouh, Amina Khalil, Mohamed Shahin rol alıyor.

YİNE DÜŞTÜK CİNLERİN ELİNE

Zir-i Cin 2

Yerli yapımı korku ve gerilimsiz hafta olmaz! Burak Küçük’ün yönettiği  Ekrem Kayhan, Feyza Ayan, Tahsin Macit’in rol aldığı ‘Zir-i Cin 2’, ilk filmde olduğu gibi yine bir köy yerinde bir ele geçirilme hikayesi anlatıyor. Bu sefer Tarık, Kanlıbıçkı köyünde yaşandığı söylenen cin vakalarını araştırmak için köye gidiyor ve Yusuf Hoca’yı buluyor ve olaylar başlıyor.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Sinemada Cumhuriyet ilan ediliyorFragmanlı Vizyon Raporu: Sinemada Cumhuriyet ilan ediliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.