Galata Kulesi, Atatürk’ün fotoğraflarıyla renklendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Galata Kulesi'ne de yansıdı. Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğrafların yapay zeka ile yorumlanmasıyla oluşturulan görseller ‘Bir Hayalin İnşası’ adlı dijital enstalasyon sergisiyle Galata Kulesi'ni renklendirdi.

Kültür Sanat 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram özelinde kapılarını açan sergiler de vardı, prömiyerini gerçekleştiren müzikaller de… Kutlamaların birinin başrolünde ise günümüzün en popüler kavramlarından yapay zeka yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel hazırlanan ‘Bir Hayalin İnşası’ dijital enstalasyon sergisinde, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve çocukların bir arada olduğu fotoğraflar yer aldı. Bu fotoğraflar yapay zekâ algoritmasıyla yorumlanmıştı. Böylece, çocukların hayalinde canlandırdığı Atatürk’ü dünden bugüne taşıyan görüntülerin yansıtıldığı Galata Kulesi, Atatürk’ün fotoğraflarıyla renklendi. Fotoğraflar kuleye, video haritalama (mapping) yöntemi kullanılarak yansıtıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği video haritalama gösterisinde, izleyenler kuleye yansıyan görüntüleri, cep telefonlarıyla fotoğrafladı. Çocuklar da gösteriden memnundu, birçok izleyici etkinliği çok beğendiğini dile getirdi.

Türkiye'ye geri getirilen Kibele heykeline büyük ilgiTürkiye’ye geri getirilen Kibele heykeline büyük ilgi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.