Oyun oynamayı seviyoruz! Oyuncak Müzesi’ne bir milyon ziyaretçi

Gaziantep'in tarihi Bey Mahallesi'nde 2013 yılında açılan Oyun ve Oyuncak Müzesi 10. yaşını kutluyor. Aradan geçen on yılda müze, bir milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Müzede en eskisi 300 yıllık olmak üzere çok sayında oyuncak sergileniyor.

Kültür Sanat 30 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2013 yılında ziyarete açılan Gaziantep Oyun ve Oyuncuk Müzesi 10. yaşını kutluyor. Merkez Şahinbey ilçesindeki tarihi Bey Mahallesi’ndeki müze 18. yüzyıldan günümüze farklı türde oyuncaklara ev sahipliği yapıyor. Tarihi bir konakta açılan müze 10 yılda bir milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Oyun ve Oyuncak Müzesi Birim Sorumlusu Aslıhan Yıkıcı, 10. yıl münasebetiyle yaptığı açıklamada gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Müzede sergilenen oyuncakların hikâyesi var

Oyun ve Oyuncak Müzesi Birim Sorumlusu Aslıhan Yıkıcı konuşmasında kurum hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Coğrafi konumumuzun zenginliği, bizim oyuncak kültürü konusunda da zengin olmamamıza katkıda bulunmuştur. Müzede sergilenen bir oyuncağın sadece oyuncak olmadığını onun bir hikayesinin olması, sosyo-kültürel bir değerinin olması müze olarak zenginliğimize zenginlik katmıştır. Dışardan bakıldığı zaman diğer ülkelerin geçmiş yıllarda oyuncak yapımı konusunda bizden çok önde olduğunu görüp üzülen ziyaretçimiz çok olmakta ancak bazen göremediğimiz çok ince bir çizgi bulunmakta”

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde üç asırlık oyuncaklar sergileniyor.

Oyuncak üretimi bakımından istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirten Aslıhan Yıkıcı buna karşın oyuncakların gördüğü ilginin azımsanmayacak seviyede olduğunu belirtti. Yıkıcı açıklamasında son olarak: “Biz ülke olarak belki çok oyuncak fabrikalarında oyuncak üretmedik ancak kültürümüzü yansıtan, bizi birbirimize bağlayan, bugünlere gelmemize yardımcı olan o kadar çok oyuncağımız var ki. Bunları insanlara anlatmak, bugün bu müzede sergilemek ve en güzeli de bu değerleri hiç bilmeyen, duymayan çocuklara aktarmak, bunları nesilden nesile taşımak burada çalışmanın en güzel yanlarından biri” dedi.

Taviloğlu Koleksiyonu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyorTaviloğlu Koleksiyonu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.