Gaziantep’e yeni tiyatro: Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi kapılarını açtı

İnşasına 2021 yılında başlanan Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi kapılarını sanatseverlere açtı. Sadece Gaziantep'in değil tüm Güneydoğu Anadolu'nun kültür-sanat alanında merkezi olması hedefiyle açılan sahne, 600 kişi kapasiteli salon ve hareketli orkestra çukuruna sahip.

Kültür Sanat 20 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi Güneydoğu Anadolu bölgesinin kültür-sanat merkezi olma iddiasıyla kapılarını açtı. İnşasına 2021 yılında başlanan sahne 11 bin metrekarelik bir alana sahip. Sahne içerisinde 600 kişilik tiyatro salonu, fuaye alanı, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, 3 bin metrekarelik kütüphane, ses kayıt stüdyosu, atölye ve sanat merkezi bulunuyor.

‘Öğrencilerin kültür-sanata erişimini kolaylaştıracak’

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptığı açıklamada “Kültür ve Turizm Bakanımızın bize bir jesti oldu. 2 gün değil 4 gün program yapma ve yoğun kullanılması noktasında desteğini aldık. Perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri de çocuk oyunlarının oynandığı cumartesi günleri matine suarenin yapıldığı bir organizasyon olacak. Şehrin sosyal hayatına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Burası devamlı yaşayan bir yer olsun istedik. Alt katında 4 salondan oluşan çok geniş bir kütüphanemiz var. Salonlardan biri sabaha kadar açık. Çocuk kütüphanemiz de bulunmaktadır. Salonun bir kolunda sanat bir kolunda bilim merkezi bulunuyor” dedi.

Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi haftanın dört günü etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Gaziantep’in, 70 bine yakın üniversite öğrencisi ve 4 üniversitesi bulunan bir şehir olduğunu dile getiren Fadıloğlu sözlerine şunları ekledi: “Bu, öğrencilerin kültür ve sanatla ilgili çalışmalarda yer alması adına önemsediğimiz bir projeydi. Yaklaşık 1,5 yıl süren proje çalışmasını kendi ekibimizle hayata geçirdik. İmalat noktasında 14 ay gibi kısa sürede hayata geçirildi. Gaziantep’in sosyoekonomik hayatında gelişmişlik belirli bir noktadadır. Kültür ve sanat noktasında böyle bir sahneye ihtiyacımız vardı. Kültür ve Turizm Bakanlı’nın verilerine göre, şu an devlet tiyatrolarına ait 60 salonun içerisinde en nitelikli olan yer burası. Biz burayı projelendirirken hepsini inceledik ve baktık ki en iyilerinden bir tanesi. Biz dolu dolu sanat etkinlikleri olsun istiyoruz. Bundan sonra tüm sanatseverlerimiz buradan faydalanmış”

Yarın günlerden Rasim Öztekin: Adı sahnelerde yaşayacakYarın günlerden Rasim Öztekin: Adı sahnelerde yaşayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.