Gazze kararı ‘Çığlık’ yapımcısına pahalıya patladı: Jenna Ortega filmde yer almayacak

Gazze'ye desteğini açıklayan oyuncular işlerini kaybetmeye devam ederken bunun son örneği Melissa Barrera. Ancak bu karar filmin yapımcısına pahalıya patladı. 'Çığlık' serisinin yıldızı işinden kovulunca Jenna Ortega da filmdeki rolünden ayrıldı.

Kültür Sanat 24 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Oyuncuların aksine, Hollywood yapımcıları Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında hiç de iyi sınav vermiyor. Yıldız oyuncular saldırıların sona ermesi için peş peşe bildiriler imzalayıp bu amaçla düzenlenen gösterilere katılırken yapımcılar adeta cadı avına çıkmış durumda. Dün 10Haber’de ayrıntılarına yer verdiğimiz üzere ‘Çığlık’ serisinin yeni filminde rol alacağı açıklanan Melissa Barrera İsrail’in Filistin’de yaptıklarını soykırım olarak niteleyince kadrodan çıkarılmıştı. Rol arkadaşı Jenna Ortega’nın buna tepkisi gecikmedi.

Jenna Ortega rol arkadaşını yalnız bırakmadı

Serinin beş ve altıncı bölümlerinde de yer alan Barrera’nın yeni filmin kadrosundan çıkarılması büyük tepki toplarken oyuncunun rol arkadaşı Jenna Ortega’dan dikkat çeken bir tepki geldi. Genç yıldız rol arkadaşının filmin kadrosundan çıkarılması üzerine yapımdan ayrıldığını duyurdu. ‘Wednesday’ dizisindeki rolüyle büyük çıkış yakalayan  21 yaşındaki oyuncu serinin önceki filmlerinde de birlikte rol aldığı Barrera’nın kovulmasına tepkisini film kadrosunda ayrılarak gösterirken takipçilerinden de büyük destek gördü.

Jenna Ortega’nın yapımdan ayrılması üzerine filmin çekimleri daha başlamadan krize girdi. İki önemli ismin yeni yapımda yer almayacak olması serinin eski yıldızları için de bir umut ışığı doğurdu. Neve Campbell, Courtney Cox ve Patrick Dempsey’in yeni filmde rol almaya sıcak bakıyor. Öte yandan genç yıldız Ortega, Netflix yapımı ‘Wednesday’ dizisinin ikinci sezon çekimlerini gerekçe gösterip ‘Çığlık 7’de yer almayacağını yapımcılara iletti. Ancak Ortega grev nedeniyle ertelenen Tim Burton filmi ‘Beterböcek 2’in çekimlerinde yer almaya devam ediyor.

Hollywood'da Hollywood’da “Gazze” diyen işinden kovuluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.