Kuvözdeki İsa Bebek Gazze’nin dramını dünyaya anlatıyor

Filistinli sanatçı Rana Bişara, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinli bebek ve çocuklara dikkati çekmek için Beytüllahim'deki Doğuş Kilisesi önüne 'Kuvözde Bebek İsa' maketi koydu.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Gazze’deki insanlık dramı sanatla dünyaya anlatılıyor. Filistinli sanatçı Rana Bişara, İsrail’in Gazze Şeridi’nde öldürdüğü Filistinli bebek ve çocuklara dikkati çekmek amacıyla Hz. İsa’nın doğum yeri olduğuna inanılan Batı Şeria’nın güneyindeki Beytüllahim şehrine geldi. Sanatçı Beytüllahim’deki Doğuş Kilisesi önüne koyduğu ‘Kuvözde Bebek İsa’ maketiyle “savaşı durdurun” mesajı verdi. Filistinli sanatçı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “İsa’nın doğum gününde Gazze’de Filistinli bebek ve çocukların öldürüldüğünü” vurguladı.

Rana Bişara: Her dakika bir çocuk ölüyor

‘Kuvözdeki Bebek İsa’ maketini yapan Filistinli sanatçı Rana Bişara açıklamasına şöyle devam etti: “Barış için Beytüllahim’e geldim ve Gazze’de İsrail bombaları nedeniyle çocukların ve sivillerin öldüğü doğum gününde savaşı durdurun diyorum. Savaşın devam ettiği her dakikada bir çocuk ölüyor” Makette kuvöz içinde kan lekelerini temsilen kırmızı renkli Filistin kefiyesi üzerinde yatan bir bebek bulunuyor.

Rana Bişara’nın çalışması Beytüllahim’deki Doğuş Kilisesi önünde sergileniyor.

Hazreti İsa’nın doğum yeri olduğuna inanılan Batı Şeria’nın güneyinde bulunan Beytüllahim şehri İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi ile dayanışma amacıyla yeni yıla kutlama ve eğlenceden uzak sadece dini ritüellerle giriyor. Şehir her yıl Noel kutlamaları için çeşitli ülkelerden gelen Hıristiyanları ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından Hıristiyanlar Noel’i kutlamak için her yılın aralık ayı sonlarında Beytüllahim şehrine hac ziyareti yapıyor.

Makette kuvöz içinde kan lekelerini temsilen kırmızı renkli Filistin kefiyesi üzerinde yatan bir bebek bulunuyor.

Hıristiyanlar Hazreti Meryem’in oğlu İsa Mesih’i dünyaya getirdiği yer olduğuna inanılan bir mağaranın üzerine kurulmuş Doğuş Kilisesi’ni ziyaret ediyor. Ancak Kudüs’teki kiliseler kasım ayında yaptıkları ortak açıklamayla İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle bu yıl Noel kutlamalarının iptal edildiğini duyurmuştu. Açıklamada Beytüllahim’deki kilise ve kurumların kutlamaları dini ritüellerle sınırlı tutacağı kaydedilmişti.

Gazze'de bu kez bir sanat merkezi yok edildiGazze’de bu kez bir sanat merkezi yok edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.