Güç seninle olsun: Carrie Fisher 4 Mayıs’ta Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda

Yaklaşık 40 yıl boyunca Prenses Leia olarak Star Wars seyircilerinin karşısına çıkan Carrie Fisher, ölümünden yedi yıl sonra nihayet Hollywood’un ünlü Şöhretler Kaldırımı’nda bir yıldız kazanacak. Tören 4 Mayıs, yani Star Wars gününde gerçekleşecek.

Kültür Sanat 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yaklaşık 40 yıl boyunca Prenses Leia olarak Star Wars seyircilerinin karşısına çıkan Carrie Fisher, serinin en önemli karakterinden biriydi. Her ne kadar hepimizin prensesi olsa da aslında bundan çok daha fazlasıydı, bir Hollywood ikonuydu. Fisher, ölümünden yedi yıl sonra nihayet Hollywood’un ünlü Şöhretler Kaldırımı’nda bir yıldız kazanacak.

Fisher’ın yıldızı, Star Wars filminden rol arkadaşı Mark Hamill’in yıldızından sadece birkaç adım öteye ve yıldızın annesi Debbie Reynolds’ın yıldızının bulunduğu yolun karşısına eklenecek.

Fisher’in yıldızı töreni  4 Mayıs, yani Star Wars Günü’nde yapılacak. Star Wars günü, filmin unutulmaz cümlelerinden ‘Güç seninle olsun’ ifadesine atıfta bulunarak ‘Dördüncü Mayıs seninle olsun’ şeklinde kullanılıyor. Dünyanın dört bir yanındaki filmin hayranları çeşitli etkinlikler ve kostüm partileri ile bu günü kutluyor.

Hollywood Walk of Fame web sitesinde yapılan resmi duyuruya göre Fisher’ın kızı, oyuncu Billie Lourd annesi adına törene katılacak. Hollywood Walk of Fame’in yapımcısı Ana Martinez resmi bir açıklamada, “Hayranlar, en sevdikleri film prensesi Carrie Fisher’ın yıldızıyla ikonik Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda onurlandırılacağını duyunca çok sevinecek” dedi.

En çok Prenses Leia olarak biliniyor olabilir, ancak Carrie Fisher sadece bir bilim kurgu prensesinden çok daha fazlasıydı. Fisher yazar kimliğiyle de tanınıyordu. Özellikle mental sağlık sorunlarıyla ilgili dürüstlüğü ile dünya çapında pek çok insana yardımcı olmuştu.

Hal böyleyken akıllara hayattayken neden bir yıldız almadığı ya da neden bu kadar geç kalındığı sorusu gelebilir.  Geç olsun güç olmasın ya da geç olması hiç olmamasından iyidir diyerek kendimizi avutabiliriz.

Star Wars evreninde tartışma çıktı: Kaç Jedi katliamdan kurtuldu?Star Wars evreninde tartışma çıktı: Kaç Jedi katliamdan kurtuldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.