Genç piyanist İlyun Bürkev’e ABD’den birincilik ödülü

İlyun Bürkev adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç piyanist klasik müziğin prestijli festivallerinden Philedelphia Müzik Festivali''nde birincilik ödülü kazandı. Bürkev temmuz ayında hem ödülünü alacak, hem de Philedelphia'da konser verecek.

Kültür Sanat 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İlyun Bürkev

İlyun Bürkev adını uluslararası müzik camiasında duyurmaya devam ediyor. Genç piyanist Philedelphia Uluslararası Müzik Festivali’nde kendi kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Ödülü kazandığını sosyal medyadan duyuran genç müzisyen sevincini de takipçileriyle paylaştı. Piyanist temmuz ayında ABD yolcusu. Philedelphia’da yapılacak festivalde hem ödül, hem de sahne alacak. 10Haber okurları geçen yıl yaptığımız röportajla ödüllü müzisyeni daha yakından tanımıştı.

İlyun Bürkev Philedelphia’da sahne alacak

52. İstanbul Müzik Festivali’nin 21 Mayıs’taki açılışında da yer alacak İlyun Bürkev kazandığı ödül için yaptığı paylaşımda duygularını şöyle ifade etti: Sizlerle benim için harika bir haberi paylaşmak istiyorum. Philadelphia Müzik Festivali Concerto yarışmasında hem kendi yaş katogorimde birincilik ödülü, hem de tüm kategorilerde Overall Runner Up ödülünü kazanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Temmuz ayında bu muhteşem festivalde ülkemi temsil edeceğim için çok heyecanlıyım. İki hafta sürecek festivalde hem solo konserler vereceğim, hem de Philadelphia orkestrasının değerli üyeleriyle Winner Circle Konser gecesinde aynı sahneyi paylaşacağım. Bu yarışmayı bana haber vererek katılmamı sağlayan sevgili Nisan Ak ablama ve beni yetiştiren değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum.”

Pavel Gililov, Burcu Aktaş Urgun ve Gülsin Onay gibi müzisyenlerin öğrencisi olan İlyun Bürkev Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kapsamında Almanya’da 11 kenti kapsayan bir turneye çıkmış ve çok beğenilmişti.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.