GençKart’tan bir ayda 5 bin genç faydalandı

GençKart uygulamasının ilk ayı geride kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mart başından bu yana 18 yaşındaki 5 bin gencin GençKart sahibi olduğunu bildirdi.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Gençlerin kültür sanat etkinliklerine erişimi için başlatılan GençKart uygulamasında ilk ay geride kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı, birinci ayın sonunda kartın kullanımına dair rakamları açıkladı. Yeni uygulamayla birlikte gençlerin kültür sanat etkinliklerine ücretsiz katılabildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla mart ayının başında başlattığımız uygulamamız ile bugüne kadar yaklaşık 5 bin gencimiz GençKart’lı oldu. Gençlerimiz bugüne kadar 43 farklı tiyatro etkinliğine, 24 farklı opera ve bale etkinliği ile 35 farklı AKM-CSO’daki etkinliklere ücretsiz katılım sağladı” dedi.

GençKart için başvurular e-devlet üzerinden

Gençlerin bir yıl kullanabileceği GençKart başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kartla kültür ve sanat kurumlarının etkinliklerine katılabileceklerini, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yılın 88. günü şerefine: Dünya Piyano Günü kutlu olsunYılın 88. günü şerefine: Dünya Piyano Günü kutlu olsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.