Gençler sanat projeleriyle yarışacak: Toplam ödül 420 bin TL

Öncü ve yeni eğilimlerin üretimlerini sanat dünyasıyla buluşturan “Genç Sanat: 10. Güncel Sanat Proje Yarışması başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenecek yarışmada toplan ödül 470 bin TL.

Kültür Sanat 23 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de genç yetenekleri destekleyen sanat yarışması 10 yaşında. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yeni sanatsal eğilimlere yönelik üretimleri sanat dünyasıyla buluşturan “Genç Sanat: 10. Güncel Sanat Proje Yarışması”nın bu yılki para ödülü toplam 420 bin lira. Yarışmada 35 yaş ve altındaki uygulamalı sanat eğitimi alan genç sanatçıların günümüz sanatında resim, heykel, fotoğraf, video, yerleştirme, yeni medya ve karışık teknik gibi alanlardaki çalışmaları yarışacak.

Genç sanat yarışmasında başarı ödülüne layık görülen 5 esere ayrı ayrı 35 bin lira takdim edilecek olup yarışmanın mansiyon ödülü beş eser için ayrı ayrı 17 bin lira, sergileme ödülü ise 20 eser için yine ayrı ayrı 8 bin lira olacak. Yarışmanın bir ay sürecek olan başvuruları 19 Ağustos’ta başlayacak. Sanatçıların başvurularını e-devlet bağlantılı internet adresinden çevrimiçi olarak yapmak mümkün. Yarışmanın şartnamesi de aynı adreste yer alacak.  Yarışmanın ardından farklı üniversitelerden genç sanatçıların birlikte katılacağı karma bir de sergi düzenlenecek.

Devlet Bergama için kesenin ağzını açtı: Restorasyona bir milyar TLDevlet Bergama için kesenin ağzını açtı: Restorasyona bir milyar TL

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.