Gençlere ücretsiz Müzekart uygulaması devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz Müzekart verileceğini açıkladı. Müzekart Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkânı sağlıyor.

Kültür Sanat 15 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Müzekart, Türkiye genelinde 350'den fazla müzede geçerli.

Müzekart, 18-25 yaş arasındaki gençler için ücretsiz olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulamanın bu yıl da süreceğini açıkladı. Bakan Bak, yaptığı açıklamada “Gençler, Müzekart GNS bu yıl da ücretsiz olarak hizmetinizde. Genç Ne Sever Platformumuzla gönlünüzden geçenleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Ücretsiz Müzekart projesinden faydalanmak isteyen 18-25 yaş arası gençler, muzekartgns.com adresi üzerinden başvuru yaparak dijital kartlarını oluşturacak ve ülke genelindeki 300’den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanı bulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Müzekart uygulaması ile Türkiye genelinde bakanlığa bağlı tüm müzelere yıllık abonelik karşılığı sınırsız giriş hakkı sağlanıyor. Belli yaş ve meslek grupları için de indirimli ya da ücretsiz giriş imkânı sağlayan kart, halk tarafından büyük ilgi görüyor.

Yapılan yeni düzenleme sonrası Müzekart artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı yerlerin yanı sıra Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebiliyor. Kart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Beykoz Cam Müzesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası, İstanbul Sinema Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi içersinde bulunan Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümünde geçerli değil. İlgili bölümlere giriş için ek bilet satın alınması gerekiyor.

10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.