Başkan Beşikçioğlu’ndan Genco Erkal’a vefa: Ustanın adı artık Etimesgut’ta

Geçen ay hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun efsanesi Genco Erkal'ın adı Etimesgut'ta ölümsüzleşti. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu "Hatırasını her zaman yaşatacağız" diyerek yapımı devam eden bir parka Erkal'ın adını verdi.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Takvimler 31 Temmuz’u gösterdiğinde Türkiye büyük bir değerini kaybetmişti. 84 yaşında hayata veda eden Genco Erkal’ın adını yaşatacak bir hamle Ankara’nın Etimesgut ilçesinden geldi. Etimesgut’un tiyatrocu belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçedeki bir parka usta oyuncunun adının verildiğini açıkladı. Parka Genco Erkal adının verilmesi kararı belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Erdal Beşikçioğlu: ‘Dik duruşu ile hepimize örnek bir insandı’

Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yakında vatandaşların hizmetine açılacak  parka ziyarette bulunan belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu aldıkları kararı şu sözlerle duyurdu:  Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve sahneden asla vazgeçmeyen Genco Erkal’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Genco Erkal, sanat Dünya’sının koca bir çınarı olduğu gibi, vatansever oluşuyla da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir değeriydi. Düşünmeyi ve üretmeyi asla bırakmadı. Tiyatroya kattıkları ve dik duruşu ile hepimize örnek bir insandı”

Parka usta oyuncunun adının verilmesi kararının belediye meclisi tarafından ağustos oturumunda karara bağlandığını belirten Erdal Beşikçioğlu sözlerini şöye sürdürdü: “Genco Erkal’ın adını Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Park’a verme teklifimiz oybirliğiyle kabul edildi. Etimesgut ilçemizi Kültür ve Sanatın kalbi haline getirmeyi planlıyoruz ve burada yer alan Kültür Sanat Merkezlerimizde de Genco Erkal’ın hatırasını her zaman yaşatacağız. Sanat yolculuğuna başladığı günden itibaren duruşuyla, cesaretiyle ve sanata olan tutkusu ile hepimize ilham kaynağı olmuştur. Anısı, sanata adanmışlığı, insan sevgisi ve toplum için yapmaya çalıştıklarıyla yaşayacak. Uğurlar olsun, ışıklar içinde uyu…” dedi.

Her nefesiyle ‘Yaşadım!’ diyebilen bir tiyatro maratoncusu: Genco Erkal
Her nefesiyle ‘Yaşadım!’ diyebilen bir tiyatro maratoncusu: Genco Erkal


 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.