Gérard Depardieu için yeni suçlama! Bu kez 13 kadın şikâyetçi

Gérard Depardieu’nün başı ciddi suçlamalarla dertte. 13 kadın, ödüllü oyuncuyu geçmişte kendilerine yönelik uygunsuz cinsel davranışlar sergilediği gerekçesiyle suçladı. Depardieu suçlamaları reddetti. Fransız oyuncu hakkındaki ilk suçlamalar bunlar değil.

Kültür Sanat 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Netflix yapımı Marseille dizisinde Depardieu kentin belediye başkanı rolündeydi.

Fransız sinemasının dev ismi Gérard Depardieu ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Fransız haber sitesi Mediapart’ta yer alan habere göre Fransız aktör, film setlerinde sergilediği davranışlar şikâyet konusu oldu. 13 kadın, 2004-2022 yılları arasında film setlerinde Depardieu’nün kendilerine cinsel açıdan uygunsuz davranışlarda bulunduğunu iddia etti.

Setlerde uygunsuz davranışlar sergiledi

Dün, Médiapart’ta yayınlanan raporda, Fransız komedisi ‘Big House 2’, dönem biyografisi ‘Dumas’ ve Netflix’in çok izlenen dizisi ‘Marseille’ de dahil olmak üzere Depardieu’nun film ve dizi setlerinde çok sayıda taciz, müstehcen yorum ve uygunsuz davranış vakasını detaylandırılıyor. Médiapart’taki habere göre, Depardieu, genç aktrislere, makyözlere ve teknik personele rıza dışı yakın temas kurmaya çalışmanın yanı sıra müstehcen cinsel sözler söylemek ve “ısrarlı inleme sesleri” çıkarmakla suçlanıyor.

Gérard Depardieu, hakkında çıkan haber ve suçlamalar için yorum yapmayı reddetti. Fransız oyuncunun hukuki temsilciliğini üstlenen avukatlık bürosu, Médiapart raporunda yer alan bazı ifadelerin “çok öznel değerlendirmelere ve/veya ahlaki yargılara” dayandığını söyledi.

Médiapart, suçlamalara konu olan dizi ve filmlerin sorumlularıyla temasa geçtiğini ancak yalnızca 11’inin yanıt verdiğini söyledi. Suçlamalara yönelik biri hariç tüm yapımcılar uygunsuz bir davranış görmediklerini ya da duymadıklarını söyledi. Sadece ‘Disco’ filminin setinde oyuncu, yönetmeni “kızlarla yakınlaştığı” için uyarılmış.

Bu ilk suçlama değil

2018 yılında, #MeToo hareketinin ardından, Fransız aktris Charlotte Arnould, Depardieu’ya karşı resmi tecavüz suçlamalarında bulunmuş ve babasının yakın arkadaşı olan aktörü, 2018 yazında oyunculuk tavsiyesi almak için gittiği Paris’teki malikanesinde kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlamıştı. Tecavüz girişimine karşı açılan dava süreci devam ediyor.

Aranızda Casey Reeves diye birini tanıyan var mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.