‘Gladyatör 2’nin çekimlerinde kaza: Altı kişi yaralandı

'Gladyatör 2' çekimlerinde korkutan kaza. Ödüllü yapımın devam filminin Fas'taki çekimlerinde meydana gelen kazada altı kişi yaralandı. Filmin yapımcısı Paramount Pictures'tan yapılan açıklamaya göre yaralananlar filmde görev alan set çalışanları.

Kültür Sanat 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Russell Crowe, filmde canlandırdığı Maximus karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanmıştı.

‘Gladyatör 2’ çekimlerinde korkutan kaza. Serinin devam filminin setinde yaşanan kazada altı çalışan yaralandı. Çekimleri Fas’ta süren filmin setinde meydana gelen kaza sonrası anında tıbbi müdahale yapıldığı açıklandı. Herhangi bir ciddi yaralanmanın yaşanmaması çekim ekibine derin nefes aldırdı. Alec Baldwin’in başrolünde yer aldığı ‘Rust’ filminin çekimlerinde meydana gelen ölümlü kaza sonrası yapım şirketleri bu konuda çok daha titiz hareket etmeye başladı. Sette meydana gelen kaza hakkında resmi açıklamayı ‘Gladyatör 2’nin yapımcısı olan Paramount Pictures yaptı. Yaralanan altı kişiden ikisi ayakta tedavi edilirken dört kişi hastanede kontrol altında. Serinin ilk filmi yayınlandığı 2000 yılında En İyi Film dahil beş dalda Oscar kazanmıştı. Serinin devam filminde Lucius rolüyle karşımıza Paul Mescal çıkıyor. Filmin 22 Kasım 2024’te gösterime gireceği açıklandı.

Gladyatör 2 çekimleri kaldığı yerden devam

Gladyatör’ün yakaladığı büyük başarı, yıllardır devam filmi için beklenti oluşturmuştu. Bu beklentiye karşılık veren yönetmen Ridley Scott, serinin devam filmi için “motor” dedi. 23 yıl önce yayınlanan filmde Russell Crowe unutulmaz performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı kazanmıştı. Filmin Hans Zimmer imzası taşıyan müzikleri aradan geçen neredeyse çeyrek asra rağmen hafızalarda tazeliğini koruyor.

Tarihçiler ‘Gladyatör’ü eleştirmişti

‘Gladyatör’, gişede ve ödül törenlerinde yakaladığı büyük başarıya rağmen uzun süre tarihçilerin eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştı. Tarihçiler, ‘Gladyatör’de kullanılan silahlar ve kıyafetler konusunda filmin yapım ekibini eleştirmişti. Filmde kullanılan kimi silahlar ve kıyafetler hikâyenin geçtiği dönemin Roma İmparatorluğu’nda henüz mevcut değildi.

Disney kararın eşeğinde: Karayip Korsanları'na tamam mı devam mı?Disney kararın eşeğinde: Karayip Korsanları’na tamam mı devam mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.