Grammy’e güncelleme: Afrika müziği de ödüllendirilecek

Grammy Ödülleri'ne üç yeni kategori eklendi. Böylece Şubat 2024'te gerçekleşecek törende En İyi Afrika Müziği Performansı, En İyi Alternatif Caz Albümü ve En İyi Pop Dans Kaydı dalında da ödüller verilecek. Komite kararı, daha kapsayıcı olmak adına aldıklarını açıkladı.

Kültür Sanat 17 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
66. Grammy Ödülleri Şubat 2024'te sahiplerini bulacak.

Grammy Ödülleri töreni geçen yıllara göre daha uzun sürebilir. Zira artık üç yeni kategoride daha ödüller sahiplerini bulacak. Grammy Ödül komitesi, 66.  Grammy Ödülleri’nde En İyi Alternatif Caz Albümü, En İyi Pop Dans Kaydı ve En İyi Afrika Müziği Performansı kategorileri olmak üzere üç yeni kategori eklediğini duyurdu.

En İyi Afrika Müzik Performansı Ödülü, Afrika kıtasının farklı bölgelerinden gelen yerel melodilerin yer aldığı müzik türünü ödüllendirecek. Pop düzenlemesini takip eden hızlı tempolu, dans edilebilir müziği tanıyan kayıtları ve tekli çalışmalara En İyi Pop Dans Kaydı ödülü verilirken, En İyi Alternatif Caz Albümü; şarkıcıların ya da grupların vokal içeren veya olmayan alternatif caz albümlerini ödüllendirecek.

‘Farklı müzik türlerini de kapsayacağız’

Grammy Ödülleri’ni veren The Recording Academy’nin (Kayıt Akademisi) Yönetim Kurulu Başkanı Harvey Mason Jr., yapılan bu değişikliklerin topluluktan gelen geri bildirimlere kulak verdiklerini gösterdiğini söyledi. Ayrıca bu değişimin farklı müzik türlerini temsil etmeye olan bağlılıklarını ve sürekli değişen türlere uyum sağladıklarını yansıttığını ifade etti. Değişiklikler, Kayıt Akademisi’nin geçen ay düzenlenen en son Yönetim Kurulu toplantısında oylanarak kabul edildi.

İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Anne-Sophie Mutter sahnedeİstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Anne-Sophie Mutter sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.