Güzeller içinden bir seni seçtim

Hollywood efsanesi Marilyn Monroe, tüm zamanların en önemli stil ikonlarından Brigitte Bardot, 'Kraliçe' Grace Kelly ve Türkiye'nin Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli... Bu isimler tüm zamanların en güzel kadın oyuncuları listesinde bir araya geldi.

Kültür Sanat 2 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Meryem Uzerli bu yıl 76. düzenlenen Cannes Film Festivali'nin açılış konukları arasındaydı. Fotoğraf: Meryem Uzerli/Instagram

Hollywood efsanesi Marilyn Monroe, tüm zamanların en önemli stil ikonlarından Brigitte Bardot, ‘Kraliçe’ Grace Kelly ve ödüllü oyuncu Charlize Theron… Bu isimler kült sinema yapımlarındaki başarılı performanslarının yanı sıra daima güzellikleriyle de ön plana çıktılar.

Ve şimdi şaşırtıcı olmayan bir şekilde tüm zamanların en güzel kadın oyuncuları listesinde bir araya geldi. İstatistik hesabı World of Statistics tarafından hazırlanan liste, hangi parametrelere göre değerlendirildi bu konuda bir açıklama bulunmuyor. Ancak isimler arasında çok daha yakından tanıdığımız biri daha var: Meryem Uzerli.

Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak Almanya’da dünyaya gelen Uzerli, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle Türkiye’de adını duyurmuştu. Aynı zamanda Almanya’da birçok dizi ve filmde rol alan oyuncu ‘Muhteşem Yüzyıl’ın, birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra özellikle Ortadoğu ve Güney Amerika’da gördüğü yoğun ilgiyle  popülerliğini de artırdı. Ancak 2011-2014 arasında yayınlanan dizi Uzerli’yi yormuş ve 2013’te “tükenmişlik sendromu” yaşadığı gerekçesiyle kadrodan ayrılmıştı. Uzerli o günden beri iki kızıyla birlikte Almanya’da yaşıyor. Ancak Türkiye ile bağını koparmış değil. Bu süreçte ‘Annemin Yarası’, ‘Cingöz Recai’ ve ‘Kovan’ gibi Türk filmlerinde rol aldı, marka işbirliklerine de devam ediyor.

Haberlerde ‘listede yer alan tek Türk’ ifadesini görebilirsiniz ancak 2.9 milyon takipçili World of Statistics hesabının oyuncunun isminin yanına Almanya bayrağı koyarak belirttiği gibi Uzerli Almanya vatandaşı. Zaten Uzerli de nereli olduğu konusunu çok da önemsemiyor. Oyuncu geçen yıllarda DNA dizilimini yaptırdığını anlatarak, “Yaptırdığım DNA test sonuçlarında yüzde 6-8 Rus kökenli olduğum ortaya çıktı. Buna çok şaşırdım. Ama insanın nereden geldiği, nerede doğduğu, cildinin hangi renkte olduğunun hiç bir önemi yok. Benim için herkes aynıdır. Kendimi ve herkesi dünya insanı olarak görüyorum” demişti.

Dolayısıyla tanıdığımız biri listede diye sevinmeye ya da isimlere bakıp “Ondan daha güzeli de vardı’ diye yeni tartışmalara girip Uzerli’nin Instagram hesabında bir tura çıkmaya devam edebilirsiniz.

Yeşilçam'ı da yapımcıları da ihya etti ama bir emekli maaşı yoktu!Yeşilçam’ı da yapımcıları da ihya etti ama bir emekli maaşı yoktu!

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler