Hakan Aysev’den ‘Atatürk’ sitemi: İsmim yazsaydı keşke

'Atatürk' filmi beyazperdede büyük ilgi görmeye devam ediyor. Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği, başrolünde de Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı filmin müzikleri de dikkat çekiyor. Ancak filmde yer alan 'Çanakkale Türküsü'nü seslendiren tenor Hakan Aysev'den kullanım için izin alınmadığı ortaya çıktı.

Kültür Sanat 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

‘Atatürk’ filmi 3 Kasım’dan bu yana ülke genelinde sinemalarda en çok izlenen film olmayı sürdüyor. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığ filmin müzikleri de bu süreçte büyük ilgi gördü. Atatürk’ün sevdiği şarkıların sık sık yer aldığı filmin bir sahnesinde ise tenor Hakan Aysev’in sesinden ‘Çanakkale Türküsü’ yer alıyor. Filmde kendi sesinden türkünün yer aldığını duyan tenordan yapımcılara sitem geldi.

Hakan Aysev kendisine haber verilmemesinden şikayetçi

Opera sanatçısı Hakan Aysev, yorumunun kendisinden izin alınmaksızın kullanılmasına tepki gösterdi. Filmin sonunda türkünün kendi sesiyle yer aldığını gören tenor, yaptığı paylaşımda yapımcılara sitemde bulunarak şunları söyledi: Filmde yer almaktan onur duydum, herhangi bir talebim de yok ama ismim de yazsaydı keşke.

Hürriyet muhabiri Mehmet Üstündağ’ın haberine göre, tenor Hakan Aysev, “Albümün yapım şirketinden mutlaka izin alınmıştır ve telifleri de ödenmiştir, buna şüphem yok. Zaten benim de herhangi bir maddi talebim yok. Atatürk sevgimi kimseyle tartışmama gerek yok. ‘Ata’mızın Sevdiği Şarkılar’ albümü için iki şarkı söylemiştim. Birisi de bu türküydü. Büyük onur duydum bu filmde yer almasından, çok da mutlu oldum ama nezaketen bana da söylenebilirdi. Hatta belki ismim de yazılabilirdi. Buna kırıldım. en öyle çok profesyonel değilimdir, neyi imzaladığıma bakmam bile. Atamızın manevi hatırası için albümde yer almak benim için büyük gururdu. Bu kadar büyük uluslararası bir yapım, elbette her türlü yasal izni almıştır diye düşünüyorum” dedi.

Atatürk artık bir sinema kişisi!Atatürk artık bir sinema kişisi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.