Harrison Ford’un apartmanda unuttuğu Star Wars senaryosu açık artırmada

Savaşçıları heyecanlandıracak gelişme. 'Star Wars' senaryosu açık artırmada satılacak. Harrison Ford'un 1976'da apartmanda unuttuğu tamamlanmamış senaryo filmin son kurgusunda yer almayan karakter ve sahneler içeriyor.

Kültür Sanat 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Star Wars'ın senaryosu açık artırmaya çıkıyor.

Harrison Ford’un 1976 yılında Londra’da kirada kaldığı apartman dairesinde unuttuğu ‘Star Wars’ senaryosu açık artırmaya çıkıyor. Orijinal nüsha 17 Şubat tarihinde Londra’da Excalibur Auctions Müzayede Evi’nde yeni alıcısını bulacak. Senaryonun o zamanlarki adı ‘Luke Starkiller’ın Maceraları’ydı ve orijinal filminin dördüncü taslağı olma özelliği taşıyordu.

Ev sahibi çift Star Wars senaryosunu yıllar önce bulmuş

Harrison Ford’un apartmanda unutulan senaryo filmin son kurgusunda yer almayan karakter ve sahneler içeriyor. Star Wars tutkunlarının senaryoyu hatıra koleksiyonlarına eklemek için kıyasıya rekabete girmesi, senaryonun 15 bin euroya alıcı bulması bekleniyor. Senaryoyu açık arttırmaya çıkaran dairenin sahipleri Harrison Ford’un “mükemmel bir kiracı, çok düzenli” olduğunu vurguladı.

17 Şubat’ta Londra’daki açık artırmada satışa çıkarılacak ‘Star Wars’ senaryosu.

Ev sahibi çift ‘Star Wars’ senaryosunu yıllar önce bulmuş ancak kısa süre önce açık artırmaya çıkarmaya karar vermiş. Excalibur Auctions’tan yapılan açıklamada çiftin ayrıca bir çağrı kağıdı, çekim programları ve Harrison Ford’un el yazısıyla yazdığı bir not da dahil olmak üzere başka eşyaları da satmayı planladıkları bildirildi. Excalibur Auctions müzayedecisi Jonathan Torode senaryonun satışının “hayatta bir kez ele geçecek bir fırsat” olduğunu söyledi ve sözlerine şunları ekledi: “Bu eşyaların dokunaklı arka plan hikayesi serinin tutkunları için daha da cazip hale geliyor ve dünyanın dört bir yanından büyük ilgi bekliyoruz”

Dünyanın en geniş Star Wars koleksiyonu İstanbul'a geliyorDünyanın en geniş Star Wars koleksiyonu İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.