Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’ndan anlamlı konser

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası deprem sonrası kentteki ilk konserini verecek. 'Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Depremde Kaybettiklerimizi Anma Konseri' başlıklı etkinlik, 21 Ekim'de Antakya'nın kalbinde, Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Kültür Sanat 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hatay yaralarını sanatla sarmaya çalışıyor. Kentin önemli müzik topluluklarından Hatay Akademi Senfoni Orkestrası deprem sonrası kentteki ilk konserini verecek. ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Depremde Kaybettiklerimizi Anma Konseri’ başlıklı etkinlik 21 Ekim’de. Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz gerçekleştirilecek. Konser, kentin kaybettiklerini anmak, hafızaları diri tutmak ve tüm dünyanın dikkatini tekrar “deprem” gerçeğine çekme amacını taşıyor.

Senfonik formda seslendirilecek Anadolu müziklerinden farklı dillerde halk şarkılarına, Hatay türkülerinden dünya müziklerine kadar geniş bir repertuvarda gerçekleşecek konserde Batı klasik müzik eserleri, Türkiye klasik müzik bestecilerinin eserleri ve Cumhuriyet marşları da konser programında yer alacak.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası tarihi kararın alındığı meydanda

2019 yılında Şef Ali Uğur tarafından kurulan, bünyesinde Hatay Çocuk ve Gençlik Orkestrası ve Korosu, Hatay Çoksesli Korosu, Eğitim Korosu, Elmanın Şarkısı Müzik Grubu gibi oluşumların yer aldığı orkestra, depremden bu yana çeşitli şehirlerde dayanışma konserleri gerçekleştiriyor. Şimdi sıra orkestranın doğduğu coğrafyada verecekleri konserde. Konser için seçilen yer de anlamlı. Antakya’daki Cumhuriyet Meydanı’nda yani Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı aldığı Meclis Binası’nın önünde gerçekleşecek olan konser herkese açık.

Toplumun birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmek, moral vermek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamayı amaçlayan konserde Cumhuriyetin 100. yılını temsilen 100 kişilik bir orkestra sahne alacak. Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’na bu özel konserde yine 100 kişiden oluşan koro eşlik edecek.

BİFO'dan görkemli açılış: Fazıl Say'dan Cumhuriyet için senfoniBİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.