‘Hayat Ağacı’ Zorlu PSM’de yankılanacak

Fazıl Say, yüzüncü eseri olma özelliği taşıyan ‘Hayat Ağacı’ bestesini bu akşam Zorlu PSM’de seslendirecek. Konserde çellist Jamal Aliyev de Say’a eşlik edecek.

Kültür Sanat 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jamal Aliyev ve Fazıl Say bu akşam birlikte sahne alacak.

Fazıl Say yoğun geçen Avrupa turnesi arası bu akşam İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçının yüzüncü bestesi olma özeliği taşıyan ‘Hayat Ağacı’ konser kapsamında seslendirilecek. Say’ın 2021 yılında bestelediği eserin performansına çellist Jamal Aliyev de eşlik edecek. ‘Hayat Ağacıı’ süitinin yanı sıra bu akşamki konserde Say’ın ‘Dört Şehir Sonatı’ ve Franz Schubert’in 960 numaralı piyano sonatı da seslendirilecek.

Paris ve Brüksel’de depremzedeler yararına sahne alan Fazıl Say, Zorlu PSM’deki performansı sonrası 6 Nisan’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, 8 Nisan’da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi, 9 Nisan’da da Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahne alacak.

Sezen Aksu’nun şiirini de besteledi

Say, geçen hafta flüt sanatçısı Bülent Evcil için bestelediği Flüt Konçertosu’nu Evcil ile birlikte seslendirdikleri albümünü dinleyiciyle buluşturmuştu. Cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği ‘100. Yıl Marşı’nı kaydetmeye hazırlanan Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sezen Aksu’nun şiirini de bestelediğini müjdelemişti.

Sezen Aksu’nun seslendirdiği ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ sözleri nedeniyle geçen yıl eleştirilere maruz kalmıştı. Gelen eleştiriler üzerine Sezen Aksu cevaben ‘Avcı’ isimli şiirini kamuoyu ile paylaşmıştı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Fazıl Say, bu şiiri bestelediğini duyurmuştu.

Ankara Müzik Festivali dört yıl sonra 17 konser ve gösteriyle geri dönüyorAnkara Müzik Festivali dört yıl sonra 17 konser ve gösteriyle geri dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.