‘Hayat’ ve ‘Tereddüt Çizgisi’: Avrupa Film Akademisi Ödülleri için iki film de finalde

Avrupa Film Akademisi'nin 2024 Ödülleri için aday listesi açıklandı. 29 filmden oluşan listede iki Türk filmi de var: Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' ve Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi'.

Kültür Sanat 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Avrupa Film Akademisi’nin 2024 Ödülleri için yarışacak filmler belli oldu. 29 filmlik seçkide iki Türk filmi bulunuyor. İlki Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi, ikincisi Selman Nacar’ın yönettiği ‘Tereddüt Çizgisi’. Akademi üyeleri bu 29 film arasından yapacağı seçimle 2024 Ödülleri’ne aday olacak beş filmi belirleyecek. Bu beş filmden biri ödülün sahibi olacak.

‘Hayat’ Zeki Demirkubuz’un en çok izlenen filmi oldu.

29 film arasında İstanbul Film Festivali’nde gösterilen Levan Akın’in ‘Geçiş’, Matthias Glasner’in ‘Ölmek’, Cannes Film Festivali’nde yarışan Yorgos Lanthimos’un ‘Merhamet Hikayeleri’, Mohammad Rasoulof’un ‘Kutsal İncir Tohumu’ gibi filmler yer alıyor. 

‘Tereddüt Çizgisi’nde Tülin Özen rol alıyor. Oyuncu performansıyla ödül de aldı.

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan ‘Tereddüt Çizgisi’ İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tülin Özen) ve FIPRESCI olmak üzere üç ödül almış, festival sonrasında gösterime girdiğinde övgü almıştı.

Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi de geçen yıl yönetmenin vizyonda en çok izlenen filmi olmuş, sonra Akdeniz Film Festivali’nde ve Nürnberg Film Festivali’nde En İyi Film seçilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.