Hollywood’un altın çiftinin eşyaları satışa çıkıyor

Hollywood'un altın çifti olarak anılan aktör Paul Newman ve oyuncu eşi Joanne Woodward'un kişisel koleksiyonlarından 400 eşya satışa sunuluyor. Aralarında Woodward'un gelinliği ve evlilik yüzüklerinin de bulunduğu parçaların satışından elde edilen gelir çiftin çocukları arasında paylaştırılacak.

Kültür Sanat 2 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sotheby's, koleksiyonun önemli parçalarını 1 Haziran'da New York City'deki York Avenue galerilerinde halka açık bir sergide ön izlemeye sunmaya başladı.

Efsanevi aktör Paul Newman ve oyuncu eşi Joanne Woodward’un kişisel koleksiyonlarından 400 eşya, Sotheby’s’in ünlü malikanesinde satışa sunuluyor. Ünlü aşıklar ‘Picnic’ adlı Broadway oyununda tanıştıklarında takvimler 1953 yılını gösteriyordu. 50 yıllık evlilikleri mutlulukla geçiren çift, yıllar içinde Hollywood anılarını ve ufak tefek eşyalarını sakladı. Satışa sunulan bu eşyalar arasında, Woodward’un 1958 yılındaki düğünlerinde giydiği gelinlik ve yüzüğü, Robert Redford ve Anthony Perkins gibi diğer ünlülerle birlikte çekildikleri fotoğraflar ve özel mektupları gibi eşyaları yer alıyor. Müzayede yalnızca Hollywood’un altın çiftinin eşyalarına sahip olma şansı sunmakla kalmayacak aynı zamanda iki yıldızın özel hayatlarına da yakından bakma şansı verecek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Sotheby’s yönetici direktörü ve küresel güzel sanatlar iş geliştirme başkanı Mari-Claudia Jiménez, kurumun bu etkinlik için uzun yıllardır Newman’ın beş kızıyla birlikte çalıştığını söyledi. Satışlardan elde edilen gelir çocuklar arasında paylaşılacak. Newman 2008 yılında hayatını kaybetti, Woodward’a ise birkaç yıl önceAlzheimer teşhisi konuldu.

Saatler tesadüfen bulundu

Bu, Paul Newman’un eşyalarının satışa çıktığı ilk müzayede değil. Daha önce de Newman’a ait ki kol saati, açık artırmada yüksek rakamlara satıldı. Nadir bulunan Rolex Daytona marka bir saat, 2017’de 17.8 milyon dolarlık bir fiyatla satılmış, üç yıl sonra başka bir Daytona ise 5.4 milyon dolara alıcı bulmuştu. 83 yaşında hayatını kaybeden Newman’ın son yıllarında taktığı bu saatleri, kızı Nell Newman Connecticut’taki evlerinde bir kalem ararken tesadüfen bulunmuştu.

Kayıp Van Gogh tablosunun esrarıKayıp Van Gogh tablosunun esrarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.