İKSV’nin Ortaklaşa projesinde ikinci dönem: 10 proje desteklenecek

İKSV Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın ikinci dönemi tamamlandı. Program kapsamında Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Rize ve Sinop'tan çeşitli kültür-sanat kurumları ve belediyelerinden 10 proje desteklenecek.

Kültür Sanat 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İKSV tarafından Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen ve Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu, işbirliklerini geliştirmeyi amaçlayan Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında kültür-sanat alanında yürütülen iki dönemlik hibe programının ikinci dönemi tamamlandı. Program toplam 1.3 milyon Euro değerinde hibe desteği sağladı.

Ortaklaşa Programı’nın ikinci açık çağrı döneminde Türkiye’nin 7 bölgesindeki 35 şehirden gelen 131 proje başvurusu değerlendirildi. Projeler yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyerek çeşitli kültür ve sanat disiplinlerine odaklanıyor. İkinci dönemde destek almaya hak kazanan 10 proje belirlendi. Projeler Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Rize ve Sinop’tan çeşitli kültür-sanat kurumları ve belediyeleri içeriyor. Ortaklaşa Hibe Programı’nın ilk proje teklif çağrısı 2023 Nisan ayında açılmış ve bu kapsamda dört proje desteklenmişti.

Desteğe hak kazanan projeler şöyle:

Bir Tohum Vakfı (Çanakkale) – Kültür Kenti Küçükkuyu: Küçükkuyu’nun kültürel ve sanatsal kapasitesini artırarak kente aidiyet yaratmayı hedefliyor. Küçükkuyu Belediyesi ile ortaklaşa kültür politikası geliştirilmesi planlanıyor.

 Darağaç Kolektifi Derneği (İzmir) – Darağaç Fermantasyon: İzmir’deki metruk bir yapının kültürel etkinlik alanına dönüştürülmesini ve sanatçıların eserlerinin sergileneceği bir platform oluşturulmasını amaçlıyor.

Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği (Balıkesir) – Marmara Adaları Kültür Sanat Aksı: Marmara Adaları’ndaki kültür-sanat ekosistemini destekleyerek kültür politikası eğitimi ve festival organizasyonları planlanıyor.

Hatay Senfoni Orkestrası Kültür ve Sanat Derneği (Hatay) – Yeni Yaşamın Filizleri: Depremden etkilenen çocuklara müzik eğitimi sunarak sanat terapisi ve müzikal eğitim imkanı sağlanacak.

Hemşin Yaşam Derneği (Rize) – Nazım’dan Kazım’a Ortaklaşa Hopa: Hopa’da kültür ve sanat meclisi aracılığıyla katılımcı kültür politikaları oluşturulacak ve yerel düzeyde diyalog geliştirilecek.

Kreşendo (İstanbul) – Bizi Buluşturan Mekânlar: Kamusal alanlarda kültür-sanat programlaması ve mekânsal tasarım süreçlerinin katılımcı şekilde yürütülmesini hedefliyor.

Nefes Kültür Sanat Derneği (Gaziantep) – Gaziantep Sanat Alanı: Cenani Konağı’nda kültür ve sanat akademisi oluşturulacak, çeşitli yaş gruplarından sanatçılar bir araya getirilecek.

Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Sinop) – Motorhane Kültür-Sanat Ağı: Merzifon’da eski bir elektrik santralini kültür merkezine dönüştürerek, bölgesel kültür işbirlikleri oluşturulacak.

Şehir Dedektifi Kent Çevre ve Sanat Derneği (İstanbul) – Perre Çocuk ve Kent Bienali: Adıyaman’daki çocuklara yönelik kültürel etkinlikler düzenlenecek ve deprem sonrası kentsel bellek güçlendirilecek.

Yayla (Gola) Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği (Rize) – VİRA: Doğu Karadeniz kültür ekosistemini güçlendirmek için bölgesel işbirlikleri ve kültürel çalıştaylar yapılacak.

İKSV'nin Ortaklaşa projesi Türkiye'nin yedi bölgesindeİKSV’nin Ortaklaşa projesi Türkiye’nin yedi bölgesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.