İnci Taneleri: Geçmiş gelip ayağına takılıyor

‘İnci Taneleri’nin 14. bölümünde biz Nehir’in hayatına ışınlanırken o da tekrar kardeşinin hayatına girdi. Nehir’in gizemli nişanlısı ve arkadaşıysa onu geçmişinden koparmanın peşinde.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen bölümde kayıp kız Nehir’i (Sera Kutlubey) sonunda görmüştük. Yeni bölümü bir ay öncesinden açarak Nehir’in aslında ailesiyle karşılaşmanın eşiğinden birkaç kez döndüğünü izledik. Zamanı yine güncelde yani Nehir, kardeşi Özgür/Cihan’ı (Kubilay Aka) dikizlerken bıraktık. Biz de o cepheden devam edelim: Cihan ve ekibi sonunda bir karar verdiler ve âlemin kralı Reyyaz’la uzlaştılar. Cihan’ın arkadaşlarını satmasına gerek kalmadığı gibi görevler de şimdilik askıda.

Nehir iyi de çevresi kötü

Aynı zamanda Nehir’in nişanlısı Arcan ve arkadaşı Sedef’le de (Bora Cengiz, Sevgi Temel) tanıştık. Nehir’in bağımlılık zamanlarından tanıştığı bu isimler onu ailesinden uzak tutmak için uğraştığından, merhum annenin katili konusunda yeni teoriler havada uçuşuyor: Kadıncağızı Nehir değil de bu iki tip öldürmüş olmasın? Şimdi hep birlikte: “Haydaaa!” Nehir meğer olaya dair bir şey hatırlamıyormuş, o zamanlar madde bağımlısı olmasının da kafa karışıklığını perçinlediğini düşünüyoruz. Suçun nasıl Azem’e kaldığını da artık dizi ekibinin çocukları çeker, ömrümüz yeterse izleriz.

Güzel gelişmeyi son sakladık: Arkadaşlarının tembihlerine rağmen Nehir, kardeşi Cihan’la görüşmeye gitti. Aynı anda tüm izleyicilerin de gözüne bir şey kaçmasın mı! Oldu mu oluyor işte… Kaçan yılları telafi ettikleri sahneleri dört gözle bekliyoruz.

Dizi yansıması

🔴 Yılmaz Erdoğan’ın bizi sık duymadığımız isimlerle tanıştırma konusundaki azmini kutluyoruz. Başta Azem olmak üzere Zerre, Zahir, Reyyaz derken artık Arcan ve annesi Mahun Hanım da var. Bebelerinize isim arıyorsanız not edin.

🔴 Mahun Hanım (Gülenay Kalkan) hem zengin hem oğlan anası olduğu için gelin adayını beğenmeme hastalığına yakalanmış. (Dizilerde aksi düşünülemez.) Nehir, ailesi hakkında bir şey bilinmemesi ve de Arcan’la bağımlıyken tanışmaları sebebiyle cemiyete uygun değilmiş. (Oğlunun da bağımlılık geçmişi olması gibi minnacık bir detay var, ama olsun.) Bu dizide az sayıda olduğuna sevindiğimiz itici karakterler böylelikle çoğalmış oldu.

🔴 Tüm bu gelişmelerin arasında Azem’den bir replik koparabildik. “Şair, ressamın boyayla fırçayla yaptığını kelimelerle yapandır,” diyerek bizi şiir tutkunu yapmaya ant içtiğini pek tatlı bir benzetmeyle hatırlattı.

🔴 Azem’in özel dersinden kulaklarımıza takılansa bu kez Alev Alatlı’nın ‘Yaseminler Tüter mi Hâlâ’ romanı oldu.

🔴 Söz konusu özel ders bu kez teknede yapıldığı için yine Piraye’nin sevimsiz ortamına maruz kaldık, bu kez derdimize başka bir dert daha eklendi: Her yere ayakkabıyla giren elit tayfanın teknede ayakkabı çıkarma huyu peyda olunca Azem, yırtık çorabını düşünmekten aklını yitirecekti. Ne pavyona ne tekneye uydu Azem hocamız…

🔴 Pavyon demişken yaralı kuşumuz Dilber (Hazar Ergüçlü) ve arkadaşının tırnak salonu açmak için tefeciden aldığı parayı başka bir arkadaşları bahiste yedi. Başlarına alacakları bela Azem’in çorap söküğünden beter ilerleyecek gibi. Üstüne Dilber’in kocası hapisten çıkıp yine dibine geldi. Dilber biraz geri planda kaldıysa da hikâyesinin devam etmesine seviniyoruz.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Daha önce Azem ya da Cihan gözünden izlediğimiz sahnelerin Nehir versiyonunu da izlemek, Nehir’in bu süreçte ne yaptığını bilelim, kişiliğini adım adım tanıyalım diye kullanılmış bir teknikti ve fikir olarak güzeldi. Ancak donuk bir karakter izlediğimiz için Nehir’e ısınamadık, hakkında fikir sahibi de olamadık. Nazar boncuğu ve alışma bölümü diyelim.

🔴 Asıl rahatsızlık veren detay, klişe barındırmıyor gibi görünen dizimizin de klişelere teslim olması. Cihan’ın flört ettiği kız, yine Cihan’ın patronu olan mafyanın kızı çıkınca tadımız zaten kaçmıştı. Bu bölümdeyse Arcan ve Mahun’un diğer zengin aile olan Pirayelerle tanıştığını öğrendik. Tüm zenginlerin birbirini tanıdığı olay örgülerine takriben ne zaman son verilir?

Künye
Yayın mecrası: Kanal D
Yapım: BKM
Yapımcı: Necati Akpınar
Yönetmen: Şenol Sönmez
Senaryo: Yılmaz Erdoğan
Müzik: Ender Gündüzlü, Metin Arıgül, Can Sanıbelli, Şahin Kurnaz
Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Rıza Kocaoğlu, Sera Kutlubey, Bora Cengiz, Yasemin Baştan, Güven Kıraç, Selim Erdoğan, İrem Çıray, Onur Akbay, Mustafa Yıldıran, Ülkü Hilal Çiftçi, Orkuncan İzan, Mücahit Koçak, Furkan Rıza Demirel, Furkan Murat Uğur, Kayra Sır, Evren Duyal, Ümit Beste Kargın, Emrah Aytemur, Begüm Atak, Muhammet Kulu, Elif Erol, Deniz Erdoğan, Gülenay Kalkan, (konuk) Meriç Başaran, Bekir Aksoy.

İnci Taneleri: Kayıp kızı gördük!İnci Taneleri: Kayıp kızı gördük!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.