İngiltere başbakanının başı konser biletleriyle dertte

İngiliz basınına göre Başbakan Keir Starmer'ın topladığı 132 bin dolar tutarındaki bağışı konser ve maç biletlerine harcaması eleştirilere neden oldu. Sanat ve spor tutkunu olan başbakanın bu masrafları cebinden karşılamaması tepki çekiyor.

Kültür Sanat 19 Eylül 2024

Konser biletlerine dair konular İngiltere başbakanı Keir Starmer’ın peşini bırakmıyor. Son olarak yeniden birleşen Oasis’in turne biletlerinin karaborsaya düşmesi nedeniyle yaşanan sorunları çözmeyi vadeden Starmer bu kez de kendisine bağışlanan paralarla gündemde. İngiltere’nin tanınmış iş insanı ve siyasetçisi Waheed Alli’nin başbakan Starmer’e yaptığı bağışının tutarı 100 bin sterlini yani 132 bin doları geçti. Bu ve benzeri bağışlar konserlerin yanı sıra futbol maçı ağırlamalarında kullanılınca başbakan da eleştiri hedefi haline geldi.

Taylor Swift konseri İngiliz basınının gündeminde

Peki İngiltere’de destekçileri başbakana neden konser bileti bağışlıyor? Bu aslında başbakanın misafirlerini ağırlaması için yapılan bir jest. Zira İngiltere’de başbakan dahi olsanız konserlere bedava girmeniz oldukça zor. Bunu son dönemde yaşanmış olaylarla örneklendirelim. Yaz başında başbakanlık koltuğuna oturan İşçi Partili Keir Starmer yapılan 4 bin dolarlık bağışla Taylor Swift konserine birkaç kişiyle gitmişti. 750 dolar karşılığında da Coldplay’i Manchester’da izlemişti. Kendi cebinden ödediği Coldplay konseri kamuoyunda sorun teşkil etmedi ama bağış paralarıyla Taylor Swift’in performansını izlemesi eleştirilere neden oldu.

Keir Starmer’e destekçilerinin yaptığı konser ve maç bileti bağışlarının tutarının 100 bin sterlini (132 bin dolar) geçmesi sorun yarattı. Arsenal ile Watford arasında oynanan Premier League maçını da özel locada izleyen başbakan bu nedenle de eleştirilerin hedefinde. Keza benzer bir eleştiri Taylor Swift konseri için de geçerli. Yeni başbakan hiçbir selefinin kullanmadığı kadar çok bilet kullandı. Üstelik koltuğuna oturalı daha altı ay bile olmadı. Bilet bağışları konusunda şimdilik konuşmayan başbakanın bundan sonra konser ve maçları yerinden izleyip izlemeyeceği merak konusu.

Mahalleli şikâyetçi! Ne olacak bu stadyum konserlerinin geleceği?Mahalleli şikâyetçi! Ne olacak bu stadyum konserlerinin geleceği?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.