Dijital deneyim müzesi Efes Antik Kenti tarihine ışık tutacak

Aralarında mimarlar, tasarımcı, sanatçı, tarihçi ve arkeologların yer aldığı bir ekiple birlikte tasarlanan Efes Dijital Deneyim Müzesi kapılarını açtı. Yeni açılan müze, Efes Antik Kenti'nin altın çağındaki gündelik hayatı, ticareti, sanatı ve mimariyi ziyaretçilere sunmayı amaçlıyor.

Kültür Sanat 13 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen antik kentlerinden biri olan ve her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Efes için tasarlanan dijital deneyim müzesi kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılan müze, ziyaretçilere Antik Çağ’ın bu görkemli kentinin tarihien dair görsel bir anlatı sunuyor. Efes Deneyim Müzesi’nde ziyaretçiler, şehrin kurucusu Androkolos’tan Kleopatra ve Marcus Antonius’a, Artemis’ten Aziz Pavlus’a şehrin ünlü simalarıyla tanışıyor. Artemis Tapınağı’nı ziyaret ediyor. Arkadya yolundan yürüyebiliyor ve teras evlerdeki hayatı deneyimleyebiliyor.

Efes Dijital Deneyim Müzesi dün törenle ziyarete açılıdı.

Müzenin dün gerçekleştirilen açılışında konuşan Bakan Ersoy “Açılışını yapacağımız Efes Deneyim Müzesi, bu efsanevi şehrin zengin geçmişini bize yeniden anlatıyor. Aralarında Türk ve yabancı mimarların, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların olduğu geniş profesyonel bir ekiple birlikte tasarlanan müze, ziyaretçilere sürükleyici bir anlatı ile Efes’in altın çağındaki gündelik hayatı, ticareti, sanatı ve mimariyi adeta tekrar yaşatacak” dedi.

Bakan Ersoy, Efes Antik Kenti içinde aydınlatma sistemlerini genişleterek yenilediklerini ve gece müzeciliği alanında da önemli bir atılım yapıldığını sözlerine ekledi. Antik kentte bulunan dijital deneyim müzesinin açılışının ardından Bakan Ersoy, tarihi bölgede incelemelerde bulundu.  Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet, Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturmak amacıyla inşasına başlanan kanal projesinin ilk etabını da inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

10Haber antik kentleri geziyor: Kutsal kent Efes10Haber antik kentleri geziyor: Kutsal kent Efes

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.