Angelina’ya Cumhurbaşkanından tepki, babasından fırça

Angelina Jolie'nin Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında dünyanın dikkatini çekmeye yönelik çağrılarına tepki ve itirazlar yükseldi. Jolie'ye hem babası ünlü oyuncu Jon Voight'den hem de İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog'dan cevap geldi.

Kültür Sanat 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Oscarlı oyuncu Angelina Jolie, Gazze’ye yönelik saldırısı nedeniyle en başından beri İsrail’i en sert eleştiren Hollywood yıldızlarından biri. Bu konuda düzenlenen kampanyalara da katılan oyuncu, özellikle Amerikan kamuoyunun dikkatini çekme konusunda da açıklamalarda bulunuyor. Ancak bu süreçte yıldızı oyuncuya arasının hiçbir zaman iyi olmadığı bir isimden itiraz ve tepki geldi; hem de babasından. Aktör Jon Voight, yaptığı açıklamada kızının açıklamalarına katılmadığını ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Angelina Jolie iki ateş arasında

Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarına tepki gösteren Angelina Jolie, tüm dünyaya çağrıda bulunup saldırıların sona erdirilmesi için harekete geçilmesini istemişti. İsrail’in saldırılarında çocukların büyük zarar gördüğünü vurgulayan oyuncu, bu çocuklar için bir de yardım kampanyası başlatmıştı. Gazze’de acilen ateşkes ilân edilmesi gerektiğini savunan Oscarlı oyuncuya babasından itiraz gecikmedi. Aktör Jon Voight, aralarının pek de iyi olmadığı kızının açıklamaları sonrası hayal kırıklığını uğradığını söyledi. Açıklamalarına devam eden Voight, “İsrail ordusu toprağını, halkını korumalıdır. Bu bir savaş. Solun düşündüğü gibi medeni bir şekilde ilerleyemez” dedi.

Hollywood’un en etkili isimlerinden biri olan Angelina Jolie’nin ateşkes ve yardım çağrılarına bir itiraz da İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog’dan geldi. Cumhurbaşkanı Herzog, yıldız oyuncunun çağrıları karşısında yaptığı açıklamada “Sanırım hiç Gazze’ye gitmedi, hiç buraya gelmedi. Hiçbir zaman gerçekleri yerinde görmedi. İsrail halkına kendini savunma hakkı tanımıyor” dedi.

Angelina Jolie: İnsanlık Gazze'de derhal ateşkes istiyorAngelina Jolie: İnsanlık Gazze’de derhal ateşkes istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.