İstanbul Caz Festivali Günlüğü: İngiliz esintileri Parkorman’da

İstanbul Caz Festivali'nde üçüncü gün virtüözler gecesine tanıklık edecek. Parkorman'daki buluşmada Mammal Hands, Ekin Berli, Alfa Mist ve son olarak da Morcheeba sahne alacak. 10Haber de performansları anbean takip etmek için orada olacak.

Kültür Sanat 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İngiliz müzik topluluğu Morcheeba, İstanbul Caz Festivali'nin öne çıkan isimleri arasında yer alıyor.

İstanbul Caz Festivali hafta sonu tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 30. yaşını kutlayan festivalin iddialı programında Parkorman konserleri önemli bir yer tutuyor. Dün gibi bugün de Parkorman’da devam edecek olan performanslar şu nemli ve sıcak günlerde bir nebze de olsa serinlik vaat ediyor. Dört bir yanı yeşilliklerle kaplı bu özel konser alanında bugün İngiliz müzisyenler ağırlıkta. Çimlere uzanmak için yanınızda bir pike getirmeyi aman unutmayın. Hazırsanız bugünün konser maratonuna başlıyoruz.

İstanbul Caz Festivali’nde yıldızlı gece

İstanbul Caz Festivali’nin üçüncü akşamında birbirinden özel isimler sahnede olacak. Açılışı saat 17.00’de İngiliz topluluk Mammal Hands yapacak. Müzikal yolculuklarına başladıkları 2012 yılından beri virtüöziteleriyle ön plana çıkan topluluk, son olarak geçen mart ayında ‘Gift from the Trees’ adını taşıyan beşinci albümlerini dinleyicileriyle buluşturdu.

Mammal Hands’in merakla beklenen performansının ardından yerli sahnenin parlayan kadın solistlerinden Ekin Beril sahnede olacak. 19.00’da başlayacak performansta Beril’e, elektro gitarda Mertcan Büktel ve trompette Tolga Bilgin eşlik edecek. Devamında da Londra çıkışlı Alfa Mist, hiphoptan aldığı ilhamla ürettiği müzikleri dinleyiciyle buluşturacak. Müzik tutkunları Alfa Mist’i, geçen sene Dünya Caz Günü kapsamında Salon İKSV’de verdiği konserden de çok iyi  hatırlayacaktır. Caz doğaçlamalarıyla da dikkat çeken Alfa Mist, nisan ayında 10 şarkıdan oluşan yeni albümü ‘Variables‘ı yayınlamıştı.

Akşamın ilerleyen saatlerinde İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki en iddialı isimlerinden biri olan Morcheeba’yı dinleme şerefine nail olacağız. Elektronikten rock müziğe yayılan seslere sahip şarkılarıyla hem gecenin hem de festivalin yıldızlarından biri olan İngiliz topluluk 1990’lı yılların ortalarından günümüze değin kesintisiz bir biçimde müzikal üretimlerini sürdürüyor. Saat 22.15’te Parkorman’ın yemyeşil ambiyansında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak olan topluluk, son olarak 2021 yılında ‘Blackest Blue’ adını taşıyan albümlerini yayınlamıştı. Grup, son olarak 2019 yılında şehrimizi ziyaret etmişti.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.